Diána hercegné az Eagles-dzsekiben

Diána, mint NFL-rajongó? − a hercegné Eagles-dzsekijének szokatlan története

A Philadelphia Eagles nemrég a Miami Dolphins ellen játszott, a meccsen viselt mezükkel pedig felbukkant egy történet a múltból.


Az Eagles ugyanis 1996 óta először viselte a klasszikus Kelly-zöld szerelését. A középzöld „Kelly" árnyalat élénkebb és merészebb a most megszokott éjfekete zöld pólóikhoz képest. A régimódi Kelly-zöld mezek azonban nem csak az amerikai futball világában híresek, egy híres szurkoló világszerte népszerűvé tette őket már korábban: Diána hercegné.

A kilencvenes évek elején a néhai walesi hercegné egy lazább, visszafogottabb stílust kezdett felvenni, és a puffos ujjú, galléros blúzokat melegítőkre, kerékpáros rövidnadrágokra és sportos ihletésű felsőruhákra cserélte.

Egyik kedvenc darabja egy merész zöld-fehér egyetemi dzseki volt, a Philadelphia Eagles jellegzetes logójával a hátán, amelyet az iskolába menet és egy Alton Towers-i kiránduláson viselt fiaival, Vilmossal és Harryvel.

Diána egykori testőre, Ken Wharfe szerint, aki 1988 és 1993 között a hercegné személyi védelmezőjeként dolgozott, Diána azért kedvelte a laza kabátot, mert benne „normális anyának" érezte magát − Vilmos és Harry is jobban szerette, amikor az iskolába menet így öltözött fel.

Di\u00e1na hercegn\u00e9 az Eagles-dzsekiben Vilmossal \u00e9s Harryvel

Fotó: Getty Images

Diána mindig is vágyott a normalitásra, de mivel a királyi család tagja volt, ez szinte lehetetlen volt. Sem Vilmos, sem Harry nem akarta, hogy az édesanyjuk felöltözzön a díszruhájába, hogy elvigye őket az iskolába. Így Diána a lehető leglezserebben öltözött, azt mutatva a közönségnek és a gyerekeinek, hogy ő egy normális anya, olyan stílusban, amit az emberek szeretnek

− mondta Wharfe az ESPN Sunday NFL Countdown című műsorában.

Na de ​hogy került egy NFL-dzseki Diána ruhatárába? 

Mindez egy véletlen találkozásnak köszönhető: Diána 1982-ben részt vett Grace Kelly temetésén a brit királyi család nevében, és az eseményen találkozott az Eagles statisztikusával, Jack Edelsteinnel. Amikor megtudta, hogy a lány kedvenc színei a zöld és az ezüst, az Eagles csapatának színárnyalatai, Edelstein felajánlotta, hogy küld neki néhány márkás pólót.

Az Eagles akkori tulajdonosának, Leonard Tose-nak a javaslatára egy „gyönyörű Eagles-dzsekit is adott neki, amelyet neki készítettek".

Életrajzírója, Andrew Morton szerint Diánának pusztán esztétikai okokból tetszett a darab, nem az Eagles iránti különösebb vonzalom miatt. Szerinte azért hordta ezeket, mert egy adott megjelenést kölcsönöztek neki, de valójában „nagyon keveset tud az angol sportokról, nemhogy az amerikai csapatokról”.

Forrás: Independent

Nyitókép: Getty Images