Fiatal nő hidrogél tapaszokkal a szeme alatt, rózsaszín háttér előtt

Így előzhetjük meg a szem alatti ráncok kialakulását

Azt mondják, hogy a szem alatti részen mutatkoznak meg először az öregedés jelei, mégis sokan elhanyagoljuk ezt a területet a bőrápolási rutinunkban. Érdemes időben elkezdeni erre is figyelni, a megelőző bőrápolás a legjobb megközelítés az öregedésgátláshoz.


Bár a szem alatti ráncok normális, teljesen természetes velejárói az öregedésnek, tehetünk lépéseket azok minimalizálására, ha bőrápolási rutinunkba ránctalanító szemkrémeket építünkz be, és megelőző életmódbeli módszereket alkalmazunk. Mutatjuk az anti-aging bőrápoló összetevőket, amik nem hiányozhatnak rutinunkból:

1. Retinol

A szemkörnyékre szánt termékek esetében a megfelelő összetevők használata kulcsfontosságú. A szem alatti ráncok megelőzésére a legjobb a retinol, amely a fő, az öregedésgátló termékek túlnyomó többségében reklámozott hatóanyag. Ez a vitathatatlan öregedésgátló bajnok fokozza a bőr kollagéntermelését, így az egész arcbőr feszesebbnek és fiatalabbnak tűnik, ha rendszeresen használjuk, írja a Real Simple.

2. C-vitamin

Ha a sötét karikák aggodalomra adnak okot, érdemes C-vitamint tartalmazó szemránckrémet keresni. Az olyan dolgok, mint a napfény, a kék fény és általában az élet oxidatív stresszt okoznak, ami nagy szerepet játszik az öregedésben és a pigmentációban. Az olyan antioxidánsok, mint a C-vitamin, semlegesítik a szabad gyököket, és segítik a bőr természetes fiatalodási ciklusát, ezáltal világosítva a szemkörnyéket.

3. Fényvédő

Ha már a napfénynél tartunk, mindig gondoskodjunk arról, hogy minden napozás előtt használjunk fényvédőt, ha minimalizálni szeretnénk az öregedés jeleit, igen, még a szem alatti részeken is. Az UV-sugarak megégethetik a bőrt, és csökkenthetik annak rugalmasságát, ami miatt a bőr több melanint termel és korai öregedéshez vezet. Nem feltétlenül kell külön fényvédő krémet beszereznünk kizárólag a szemek alatti részre, de ha olyan krémet keresünk, amely azt is tartalmazza, az biztosan nem árt.

A C-vitamint, a fényvédőt és a retinolt nyugodtan használhatjuk együtt is. A retinol a bőrsejtek cserélődésének felgyorsítására és az öregedés jeleinek, például a finom vonalak javítására összpontosít, míg a C-vitamin és a fényvédő kombinációja javítja a bőr védelmét a napkárosodással szemben.

Ha már felszerelkeztünk a megfelelő termékeket, ideje elgondolkodni a technikán. Sajnos a krónikusan sötét karikák ellen nem sokat tehetünk, mivel ez nagyrészt genetikai eredetű, bár egy bőrgyógyász felírhat kozmetikai kezeléseket, például lézerterápiát vagy hidrokinont tartalmazó bőrvilágosító krémet, hogy segítsen a problémán. A jó hír azonban az, hogy vannak módszerek a szem alatti ráncok megelőzésére anélkül, hogy drága vagy fájdalmas eljárásokhoz folyamodnánk. Az alább mutatjuk a tippeket a szem alatti ráncok megelőzésére:

Arcjóga

Az arcjóga bizonyítottan hatásos a véráramlás serkentésében és a szem alatti bőr feszesítésében. Az arcjóga egy olyan arcmasszázs-sorozat, amely az arcizmok mozgatását és izolálását foglalja magában, hogy tónusba hozza és megmozgassa őket. Bárki számára nagyszerű, különösen azoknak, akik félnek a botox-és egyéb a töltőanyagoktól.

A legjobb eredmény érdekében keressük a képzett kozmetikus vagy bőrápoló szakember által ajánlott arcgyakorlatokat.
Mindenekelőtt ne feledjük, hogy a legfontosabb a következetesség, heti hat nap 20-30 percig kell végezzünk arcjógát a megfelelő eredmények érdekében.

Finom hámlasztás

E kérdésben megoszlanak a vélemények, de hámlasztani lehet a szemek alatt is. Vigyázzunk azonban, hogy ne súroljuk vagy nyomjuk túlzottan az ott lévő területet. A gyengéd hámlasztó használata a szemkörnyék körül eltávolítja a szárazságot és a krémességet, így frissebb, dúsabb sejtek kerülnek a bőr felszínére, és a szemkörnyékápoló jobb hatást tud kifejteni.

Mivel a bőr túlságosan érzékeny a hámlasztó arcradír használatához, használjunk kíméletes hámlasztót tejet és glikolsavat. Ügyeljünk arra, hogy csak a külső szemkörnyékre vigyük fel, ahol a vonalak és ráncok (szarkalábak) láthatóak. Közvetlenül a szemhéjra nem érdemes használni, de a szemöldökcsont alatt nyugodtan.

Gyengéd sminkeltávolítás

A szem alatti bőr sokkal érzékenyebb, mint a bőr mindenhol máshol. Ez azt jelenti, hogy míg a testünket hámlasztó szivaccsal súrolhatjuk, a szemen ugyanezt a nyomást nem szabad alkalmazni. Ha vattakorongokkal és sminkeltávolító törlőkendőkkel súroljuk vagy erősen dörzsöljük a kezünkkel, az káros és teljesen felesleges. Az öregedésgátlás céljából a legtöbb bőrgyógyász tisztító balzsamot ajánl, melyet körkörös mozdulatokkal, finoman masszírozzunk be, és amint a smink elkezdett lebomlani, langyos vízzel öblítsük le a tejszerű textúrát.

Selyem párnahuzat és szemmaszk

Az oldalt alvás ráncokhoz vezethet az arcon és a dekoltázson. Az alvás közbeni öregedés egyik hatalmas tényezője a bőr párnával való érintkezése által létrehozott nyíróerők. Lehet, hogy nem gondolnánk, hogy ez elég jelentős ahhoz, hogy egyik napról a másikra valódi változást okozzon a szemek alatti részeken, de ha sok évnyi így alvás felgyorsíthatja az öregedést. Ha azon kapjuk magunkat, hogy éjszaka az oldalunkra fekszünk, próbáljunk meg beruházni egy selyem vagy szatén párnahuzatba vagy szemmaszkba, hogy megelőzzók a bőr kidörzsölődését és minimalizáljuk ezeket a negatív hatásokat.

Nyitókép: Shutterstock / WAYHOME studio