Kim Karddashian a 2019-es Met Gálán

Szexi és kifinomult: így érheted el a vizes haj hatást 4 lépésben

Egyszerre végtelenül fülledt és végtelenül elegáns – ezt a hatást nem tudja kiváltani más frizura, csak a vizes haj-look.


Zendaya, Bella Hadid, Kim Kardashian − szinte minden kedvenc hírességünk viselte már ezt az időtlen frizurát a vörös szőnyegen, arra inspirálva minket, hogy elhatározzuk, hogy egy nap mi is elkészítjük. Ha végre készen állsz, de fogalmad sincs, hol kezdj hozzá, szerencséd van.

Justine Marjan, a hírességek fodrásza adott egy holtbiztos útmutatót a nedves frizura otthoni elkészítéséhez. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan alkothatod magadnak újra ezt a lehengerlő lookot.

​1. Készülj elő!

Marjan szerint a hajformázáshoz a következő hajtermékekre lesz szükséged: hajhab, hajzselé, fényes szérum és hajlakk. Természetes göndör haj esetén használj valamilyen hajkrémet is, amit a zseléhez keverhetsz, különben a hajad ropogós lesz. Szükséged lesz még egy szekcionáló fésűre és egy rendezőcsipeszre, hogy segítsen a formázásban. A göndör hajszerkezetűeknek egy lapátkefét is érdemes beszerezniük.

​2. Kezdd nedves hajjal!

Ne várj a hajszárítással a hajformázás előtt. A vizes hajjal való megjelenéshez nedves hajjal kell kezdened, főleg ha szeretnéd, hogy a szálak frissen mosottak és mélyen ápoltak legyenek. Ha túl gyorsan száradna a hajad a hajformázás közben, legyen kéznél egy szórófejes flakon, amivel vizet spriccelhetsz, hogy a hajad nedves maradjon. Ezután kisebb tincsekre válaszd szét a hajad, és dolgozd bele a termékeket.

​3. Fogd a zselét!

A nedves haj megjelenésének kulcsa a zselé − méghozzá rengeteg. Nem számít, hogy egyenes, rövid, hosszú, göndör stb. hajad van, a wet-look haj bárkinek beválhat. A hajszerkezetedtől függ, hogy hogyan használd a gélt. Íme néhány általános irányelv:

vizes haj hat\u00e1s\u00fa frizur\u00e1t visel egy fiatal l\u00e1ny k\u00e9k h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Fotó: Getty Images

Finom haj

A finom hajnak nincs szüksége annyi extra termékre, hogy elérje ezt a külsőt. Csak koncentrálj arra, hogy a zselét a tövektől a végekig eloszlasd. Ha az egész fejet befedte, akkor válaszd le a hajat, és formázd úgy, ahogy szeretnéd, miközben a gél beszárad a szálakba.

Hullámos haj

A hullámokat készítsd elő habfixálóval, hogy extra hidratáltnak tűnjön. Miután ezt bedolgoztad, fogd a zselét, és kezdd el eloszlatni a tövektől a hajvégek felé. Vigyél fel többet, mint gondolnád, így valóban extra nedvesnek tűnnek a hullámaid. Ezután használd a szekcionáló fésűt, hogy irányítsd a hullámaidat a további drámaiság érdekében.

Göndör/zsíros haj

A nedvesség a kulcs a természetes fürtökhöz. Kezdd a gél és a hajkrém összekeverésével. Ez a keverék hidratáltan tartja a fürtöket, de egyben biztosítja a szükséges slicked-back fényt és tartást is. Ha megvan a keveréked, kezdd el szakaszonként bedolgozni. Menetközben egy lapátkefével oldd ki a hajat. Adj egy kis súlyt a hajad végéhez, például hajcsipeszekkel, hogy kissé kihúzd a göndörséget. Hagyd bent őket, amíg a hajad megszárad.

​4. Befejezés egy szérummal

Ahhoz, hogy a haj nedvesnek tűnjön, dolgozz bele egy fényes szérumot a végén. A hosszú tartósság érdekében ügyelned kell arra, hogy elegendő hajformázó terméket használj, és olyan hajlakkkal állítsd be, amelyiknek van tartása, és fényt ad, valamint segít csökkenteni a göndörödést.

Forrás: Vogue

Nyitókép: Getty Images