Spenótos frittata fetával

Mennyei frittata, egyszerű hozzávalókból, ami a te hűtődben is megtalálható

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tökéletes villásreggelire vagy főétkezésnek.

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű édesburgonya, meghámozva és felkockázva
  • 1 piros paprika, kockára vágva
  • 1 zöldpaprika (vagy más piros paprika), kockára vágva
  • 2 vöröshagyma, karikákra vágva
  • 1 cukkini, kockára vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 g vaj
  • 1 piros chili, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • ½ teáskanál őrölt kurkuma
  • Néhány szál lágy fűszernövény (bazsalikom, koriander, menta, tárkony, amit csak akar), aprítva
  • 75 g fagyasztott borsó, kiolvasztva
  • 6 tojás, jól felverve
  • 200 g feta, felkockázva
  • Só és fekete bors

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200℃-ra/gáztűzhelyen 6-os fokra. Tegyük az édesburgonyát, a paprikát, a hagymát és a cukkinit egy sütőformába, és locsoljuk meg az olaj felével. Sóval és borssal fűszerezzük, majd fedjük le fóliával, és 20 percig süssük. Vegyük le a fóliát, ellenőrizzük, hogy a zöldségek megpuhultak-e, majd fedő nélkül süssük tovább további 10 percig.

2. Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőben vagy jól fűszerezett serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat és vajat. Adjuk hozzá a chilit és a fokhagymát, és pároljuk két-három percig, hogy a fokhagymából kivegyük a csípős, nyers ízt. Keverjük bele a kurkumát.

3. Adjuk hozzá a sült zöldségeket, a fűszernövényeket és a borsót, és keverjük össze, hogy bevonja az olaj. A tojást sóval és borssal ízesítsük, majd ezt öntsük a zöldségek köré. Tegyük a tetejére a sajtot.

4. Melegítsük elő a grillt közepesen magasra. Süssük a frittatát magas hőfokon, amíg az alja meg nem szilárdul és barnul, majd tegyük vissza a grillre, és süssük tovább, amíg a tojások meg nem szilárdulnak és kissé fel nem puffadnak. A sajt puha és krémes lesz.

Nyitókép: Shutterstock