Egy férfi alszik egy kanapén

Ezt árulja el személyiségünkről, milyen pózban alszunk

Sokan nem tudjuk megmondani, milyen pózban alszunk el vagy ébredünk fel, hiszen ösztönös folyamatról van szó. Az alvópóznak pszichológiai jelentése is van, többet elárul gondolatainkról, értékrendünkről és vágyainkról, mint azt gondolnánk. Mutatjuk, mik a leggyakoribb alvási pozitúrák, és mi a jelentésük.

Magzatpóz

Erről a típusról valószínűleg mindenki hallott már, hiszen ez a leggyakoribb. A magzatpózban alvók az oldalukon, összegömbölyödve, térdüket behúzva fekszenek. Az ilyen emberek gyakran stresszesek és visszahúzódók, ezért így próbálnak védekezni tudat alatt. Gyakran akadnak meg részletekben, valamint sokszor félénkebbek és érzékenyebbek az átlagnál.

Farönk

Jellemzően egyenes testtel, gerincük mellett tartott végtagokkal alszanak az oldalukon. Nyugodtnak és lazának számítanak, de időnként eléggé hiszékenyek is. Mindenképpen érdemes az ilyen személyiségű embereknek vigyázniuk, hogy ne verjék át őket és ne bízzanak meg mindenkiben ok nélkül.

Vágyakozó

Egy n\u0151 fekszik az \u00e1gy\u00e1ban

Fotó: Unsplash/Damir Spanic

Alapvetően az oldalukon alszanak, kezeiket pedig maguk elé nyújtják, mintha vágyakoznának valaki vagy valami iránt. Az ilyen emberek általában hosszasan mérlegelik vágyaik előnyeit és hátrányait, viszont döntésüket mindig magabiztosan hozzák meg.

Szabadeső

Egy n\u0151 fekszik az \u00e1gyon

Fotó: Unsplash/Vladislav Muslakov

Jellemzően hasra fekszenek, kezükkel megölelik párnájukat és oldalra fordítják a fejüket. Az ilyen módon pihenők arra vágynak, hogy irányítsanak, de sokszor érzik, hogy kicsúsznak a dolgok kezeik közül. A személyiségjegyektől eltekintve, ez nem a legegészségesebb pózok közé tartozik, mivel a nyak természetellenesen helyezkedik el.

Katona

Hátukon térnek nyugovóra, karjaikat szorosan a testük mellett tartják. Nagyon erős jellemek, viszont a csendesebbek csoportok tagjai. Igényesek és követelőzők tudnak lenni önmagukkal és másokkal szemben is, így képesek nyomást gyakorolni környezetükre.

Tengeri csillag

Hátukon fekszenek úgy, hogy mindkét karjukkal a párnájukat ölelik. Általában társaságkedvelő emberek fekszenek így, akik adakozóak és jótékonyak mindennapjaikban.

Nyitókép: Unsplash/Mert Kahveci

Forrás: PopSugar