Bruschetta sonkás őszibarackkal és balzsamecettel

Felejtsd el a paradicsomot, a barackos Bruschetta a nyár sztárja

A forró méz édes melegséget kölcsönöz ennek az őszibarackos bruschettának, míg a menta hűvös és váratlan vonást ad neki.

  • 113 g teljes kiőrlésű baguette, ferdén felszeletelve
  • 188 g teljes tejből készült ricotta sajt
  • 1 evőkanál finomra vágott, vegyes friss, zsenge fűszernövények (pl. menta és/vagy bazsalikom), plusz még több a díszítéshez
  • 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál forró méz
  • 1/8 teáskanál só
  • 1 kis őszibarack, apróra vágva (az érett, de kemény őszibarack a legmegfelelőbb, mivel azt a legkönnyebb felvágni)
  • 1 evőkanál balzsamecetes máz

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 205°C-ra. Rendezzük el a bagett szeleteket egy rétegben egy tepsiben. Süssük, amíg enyhén megpirul, kb. 8 percig.

2. Közben keverjük össze a ricottát, a fűszernövényeket, az olajat, a forró mézet és a sót, amíg könnyű és krémes lesz. Kenjünk kb. 2 teáskanál ricotta-keveréket minden egyes pirított bagett-szeletre, és tegyük a tetejére a barackot.

3. A bruschetta szeleteket tegyük át egy tálra; locsoljuk meg balzsamecetes mázzal. Tetszés szerint további fűszernövényekkel díszítsük.