Felejtsd el a paradicsomot, a barackos Bruschetta a nyár sztárja
A forró méz édes melegséget kölcsönöz ennek az őszibarackos bruschettának, míg a menta hűvös és váratlan vonást ad neki.
- 113 g teljes kiőrlésű baguette, ferdén felszeletelve
- 188 g teljes tejből készült ricotta sajt
- 1 evőkanál finomra vágott, vegyes friss, zsenge fűszernövények (pl. menta és/vagy bazsalikom), plusz még több a díszítéshez
- 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál forró méz
- 1/8 teáskanál só
- 1 kis őszibarack, apróra vágva (az érett, de kemény őszibarack a legmegfelelőbb, mivel azt a legkönnyebb felvágni)
- 1 evőkanál balzsamecetes máz
Fotó: Shutterstock
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 205°C-ra. Rendezzük el a bagett szeleteket egy rétegben egy tepsiben. Süssük, amíg enyhén megpirul, kb. 8 percig.
2. Közben keverjük össze a ricottát, a fűszernövényeket, az olajat, a forró mézet és a sót, amíg könnyű és krémes lesz. Kenjünk kb. 2 teáskanál ricotta-keveréket minden egyes pirított bagett-szeletre, és tegyük a tetejére a barackot.
3. A bruschetta szeleteket tegyük át egy tálra; locsoljuk meg balzsamecetes mázzal. Tetszés szerint további fűszernövényekkel díszítsük.
Ez is érdekelhet: Egyszerű, sokoldalú és finom: szedres-barackos morzsasüti recept
Nyitókép: Shutterstock