Boldog, vidám házaspár a konyhában táncol

Tippek egy boldogabb és egészségesebb házasságért

Minden kapcsolatban és házasságban vannak hullámvölgyek. Nem ezeket szeretnénk elkerülni, hanem azt, hogy ezekből ne tudjunk kikeveredni. Fontos, hogy megtanuljuk, hogyan tudunk egészségesen kijönni ezekből a mélypontokból, ehhez adunk most tippeket.


Nem számít, hogy mióta vagyunk házasok, vannak alapvető szabályok, amiket jó, ha már az eleje óta betartunk. Ezeket sokszor nehéz a gyakorlatba beültetni, de később döntő fontosságú szerepük lehet. Íme 4 tipp, hogy egy egészséges és boldog házasságban élhess!

1. Érintések

Az emberi érintések elősegítik a boldogsághormon, azaz az endorfin felszabadulását. Akkor is, ha te érintesz és akkor is, ha téged érintenek meg. Fogjátok minél többet egymás kezét. Simogassátok meg egymást napközben. Az érintés is egy nyelv, amiben szintén érdemes fejlesztenünk a szókincsünket.

Minél több érintést adunk és kapunk egy kapcsolatban, annál többet teszünk ahhoz, hogy a szerelmet fenntartsuk és szoros egységet alkossunk a párunkkal. Tehát érintésre fel!

2. Senki sem tökéletes

Erre érdemes minél többet emlékeztetned magad, főleg, amikor ideges vagy. Sajnos az emberek hajlamosak arra, hogy a másik félt hibáztassák olyan dolgokért is, amikről nem feltétlenül tehetnek. Mindezt csak azért, mert nem tudjuk, hogyan vezessük le a feszültséget.

A legjobb megoldás az, ha dolgozni kezdesz magadon. Minél többet keresed a másikban a jót, annál többször fogod valóban észrevenni. És ne feledd, neked is lehetnek hibáid, hiszen senki sem tökéletes.

3. Időzítés és helyszín

Nem érdemes nehéz beszélgetésekbe olyan időpontokban és helyszíneken belekezdeni, amiken érződik, hogy kudarc lesz a vége. Az éhség és a fáradtság is olyan mondatokat hozhat elő a felekből, amit nem feltétlenül gondolnak komolyan. Fontos az is, hogy ne ittasan történjenek ezek. Tartogasd a gondolataidat arra az időre, amikor mélyen és érdemben tudtok beszélgetni és foglalkozni a problémával.

4. Figyelj a másikra

Az egyik leghatásosabb tipp, amit jó, ha megfogadsz: beszélj kevesebbet és hallgass többet. Persze van, hogy neked kell beszélned, de mikor a másik igényli, akkor hallgasd meg és figyelj rá. A hibáztatás, a sértegetés, a kritizálás és a zsarnokoskodás rossz véget jósol egy kapcsolatnak. Ha érzésekről van szó, ott nincs mese, hallgatni és figyelni kell a másikra.

Nyitókép: Shutterstock