
Mennyei norvég sajtfagyi recept, amit otthon is könnyen elkészíthetsz
Engedd meg, hogy bemutassuk az édes meglepetést, amely megadja a következő nyári mulatság alaphangját: a barna sajtfagylaltot. Hidd el, az ízlelőbimbóid nagyon hálásak lesznek neked, ha kipróbálod!
A barna sajt egy karamellás, egyszerre édes és fanyar finomság, amely valójában nem is sajt. A világ nagy része számára ismeretlen, de nem úgy a norvégoknak; náluk ez mindennapi alapanyag és az ország kulináris örökségének fontos része.
A barna sajtot általában zsemlén és gofrin tálalják reggelire, de végtelen gasztronómiai felhasználási lehetőség rejlik benne, ha merünk kísérletezni. Például a fagylalt. Most, hogy itt a nyár, ez pont az a fajta szezonális finomság, amire vágyunk.
Hozzávalók:
- 220 g tej
- 200 g tejszín
- 1 csillagánizs, felszeletelve
- 130 g krémsajt
- 250 g barna sajt reszelve
- 35 g fehér miso
- 100g tojássárgája
- Csipetnyi só
- 100g barna cukor
Elkészítés:
Fotó: Unsplash
- A tojássárgáját verjük fel a barna cukorral és a misóval.
- Melegítsük fel a tejet, a tejszínt, a csillagánizst és a krémsajtot.
- Öntsük a meleg tejet/tejszínt a tojássárgájára, és főzzük sűrűre (kb. 80c).
4. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, és keverjük össze. Adj hozzá egy kis sót.
5. Szitán passzírozd át, és fagyaszd le fagylaltgép segítségével, vagy ha nincs, egy tartályban.
6. Fogyasztás előtt 5-10 perccel vedd ki a fagyasztóból.
Így tálald:
Ropogós gofrialap és reszelt barna sajt a tetején: így fokozhatod ennek az édes finomságnak az ízét.
Nyitókép: Unsplash