fogyás

4 pszichológiai stratégia a fogyás megtartásához

Azok az emberek, akik lefogytak és sikerült megtartaniuk a súlyukat, négy fő stratégiáról számolnak be, amelyek segíttettek nekik elérni a céljukat.A következtetések egy olyan tanulmányból származnak, amelyben a Weight Watchers több mint 6000 tagja vett részt, akik átlagosan több mint 50 kilót fogytak, és ezt több mint 3 éven keresztül megtartották – kezdi PsyBlog.

A vizsgálat során a résztvevőket a fogyással kapcsolatos motivációikról és stratégiáikról kérdezték.

A négy legjellemzőbb válasz a következő volt:

  • Megjelenési aggályok: az embereket a szégyen és az undor érzése motiválta, miután megnézték magukat a tükörben, illetve a rengeteg szenvedés, amikor ruhát akartak vásárolni.
  • Egészség: a fogyókúrázókat a cukorbetegségtől, a szívbetegségektől és az elhízáshoz kapcsolódó egyéb egészségügyi problémáktól való félelem motiválta.
  • Kitartás: A fogyókúrázók úgy jellemezték útjukat, mint egy hosszú maratont, egyéni győzelmekkel és kudarcokkal, amely nyilvánvalóan nagy kitartást igényel.
  • Nyomon követés: Azt is hozzátették, hogy a súly és a táplálékbevitel folyamatos nyomon követése kulcsfontosságú volt a sikerhez.

Suzanne Phelan professzor, a tanulmány első szerzője a következőt fűzte hozzá:

Az egyik leglenyűgözőbb eredmény az volt, hogy a fogyókúrázók miképp írták le a kitartást a visszaesésekkel szemben. A fogyókúrázók a visszaeséseket a sikeres út részének tekintették, és nem kudarcként írták le. Úgy tekintettek rájuk, mint átmeneti állapot az útjukon. Sok fogyókúrázó leírta, hogy a következő étkezésnél vagy a következő napon visszatért a helyes útra, és az általános sikert a hosszú távú célok alapján mérte.

Nyitókép: Shutterstock