tészta ételek

Ez az apró trükk még a legunalmasabb tésztát is feldobja

Szereted a parmezánt, de nincs mindig kéznél? Van egy egyszerűbb és olcsóbb hozzávaló is, amivel feldobhatod a tésztáidat: a sült fokhagyma.


Délkelet-Ázsiában gyakran használják levesek, ramen vagy sült rizs feltétjeként, de ennél lényegesen sokoldalúbb. Használhatod tészták, rakott ételek, sült zöldségek, saláták, szószok és pörköltek ízesítésére, vagy ha egy étel túl egyszerűnek tűnik, egy kis sült fokhagyma szórás pikáns vajas, enyhén csípős ízt ad bármilyen fogásnak.

Miért tökéletes a tésztákhoz?

Ha egy tál spagettit szeretnél feldobni, de már unod a szalonnát vagy a parmezánt, a sült fokhagyma tökéletes megoldás. Nemcsak fantasztikus ízt ad, de ropogós textúrát is, ami bármilyen hétköznapi ételt luxusfogássá változtat.

Olvasd el ezt is! Készítsd el te is Jennifer Garner 5 hozzávalós tésztáját!

fokhagyma

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Használati tippek

  • Fokhagymás sült rizs

Egyszerűen keverd a rizshez – főzés közben szépen rehidratálódik, és pillanatok alatt intenzív ízt varázsol.

  • Mártásokhoz, öntetekhez

Keverd majonézbe, salsába, vagy labneh-be – az enyhén édes, pikáns íz tökéletesen illik ezekhez a krémes mártásokhoz.

  • Pirított panko zsemlemorzsával

Ha a panko elkészült, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a sült fokhagymát. Használd mac and cheese vagy más krémes tészta feltétjeként – ellenállhatatlan lesz!

A sült fokhagyma igazi titkos fegyver a konyhában, mivel olcsó, könnyen beszerezhető, és minden ételt különlegessé varázsol. Próbáld ki, és garantáltan ez lesz az új kedvenc fűszerezésed!

Olvasd el ezt is! Ez a sült fokhagymás humusz tökéletes fehérjével teli snack

(The Kitchn)

Borítókép: Unsplash