hús, friss, csirke, marha

Ezzel az egyszerű módszerrel megállapíthatod, mennyire friss a boltban árult hús

Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy mik azok a tényezők, amik alapján a kosárba tesznek egy-egy terméket, minden bizonnyal a frissesség lenne az egyik legfontosabb faktor.


A tapasztalt bevásárlók jól tudják, hogy egy-egy alkalom sokkal többről szól, mint hogy véletlenszerűen leemelünk a polcokról bizonyos termékeket. Fel kell mérni, mire tudjuk azt felhasználni, össze kell vetni az adott áru lejárati dátumát azzal, hogy mikor tudjuk felhasználni azt, de persze a bolti ár sem hanyagolható szempont.

A zöldségek és a gyümölcsök esetében a legtöbb embernek van valami technikája arra, hogy megállapítsa, mennyire friss az adott termék. A bogyós gyümölcsök illata, a banánok színe, a hagymák keménysége, a paradicsom héjának állapota mind arról árulkodnak, hogy az érettség melyik fázisában jár a szóban forgó árucikk.

Érdekes lehet számodra: Minden, amit a steakről és a húsfajtákról tudnod kell!

Ezzel szemben a húsok esetében kicsit nehezebb feladat különbséget tenni a minőségi darabok, és a kevésbé jó állapotban lévő szeletek között. Persze ránézésre is ki lehet valamennyire szűrni az előrecsomagolt húsok minőségét, de a @HomeHacksCo nevű, háztartási tippekkel foglalkozó Instagram-fiók pár nappal ezelőtt elárult egy egyszerű módszert arra, hogy ellenőrizni tudjuk egy termék frissességét.

Ez is tetszhet: Ezt felejtik el legtöbben megmosni a nyers csirke előkészítésénél

Arra kell figyelnünk, hogy az átlátszó műanyag vákuumcsomagolás mennyire van felduzzadva levegővel. Ha a fólián keresztül is könnyedén hozzá tudunk érni a húshoz, akkor a termékkel semmi gond nincs. Amennyiben viszont képtelenek lennénk anélkül megtapogatni az árut, hogy kipukkasszuk a csomagolást, jobban tesszük, ha tartózkodunk a terméktől, ugyanis ezt a buborékot a sűrű hőmérsékletváltozás eredményezi.

Egészségügyi szempontból az pedig kockázatos, ha a húsokat egyszer meleg, aztán nem sokkal később hideg, majd rövid időn belül ismét meleg környezetben tárolják.

Forrás: Thekitchn