Mennyei frittata, egyszerű hozzávalókból, ami a te hűtődben is megtalálható
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű édesburgonya, meghámozva és felkockázva
- 1 piros paprika, kockára vágva
- 1 zöldpaprika (vagy más piros paprika), kockára vágva
- 2 vöröshagyma, karikákra vágva
- 1 cukkini, kockára vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 15 g vaj
- 1 piros chili, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- ½ teáskanál őrölt kurkuma
- Néhány szál lágy fűszernövény (bazsalikom, koriander, menta, tárkony, amit csak akar), aprítva
- 75 g fagyasztott borsó, kiolvasztva
- 6 tojás, jól felverve
- 200 g feta, felkockázva
- Só és fekete bors
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200℃-ra/gáztűzhelyen 6-os fokra. Tegyük az édesburgonyát, a paprikát, a hagymát és a cukkinit egy sütőformába, és locsoljuk meg az olaj felével. Sóval és borssal fűszerezzük, majd fedjük le fóliával, és 20 percig süssük. Vegyük le a fóliát, ellenőrizzük, hogy a zöldségek megpuhultak-e, majd fedő nélkül süssük tovább további 10 percig.
2. Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőben vagy jól fűszerezett serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat és vajat. Adjuk hozzá a chilit és a fokhagymát, és pároljuk két-három percig, hogy a fokhagymából kivegyük a csípős, nyers ízt. Keverjük bele a kurkumát.
3. Adjuk hozzá a sült zöldségeket, a fűszernövényeket és a borsót, és keverjük össze, hogy bevonja az olaj. A tojást sóval és borssal ízesítsük, majd ezt öntsük a zöldségek köré. Tegyük a tetejére a sajtot.
4. Melegítsük elő a grillt közepesen magasra. Süssük a frittatát magas hőfokon, amíg az alja meg nem szilárdul és barnul, majd tegyük vissza a grillre, és süssük tovább, amíg a tojások meg nem szilárdulnak és kissé fel nem puffadnak. A sajt puha és krémes lesz.
Nyitókép: Shutterstock