Hosszú, dús hajú nő

6 szakértői tipp, hogyan adjunk a hajunknak volument

Az alábbi 6 egyszerű tipp teljesen megváltoztatja a vékony és lapos haj kinézetét.

1. Tápláló hajápoló termékek elkerülése

Ha volument szeretnénk adni a hajunknak, a legjobb, ha elkerüljük a tápláló hajtermékeket. A megfelelő hajápolás használatával a haj megfelelő alapot kap a volumen kialakításához. A hajápolásunknak nem szabad elnehezítenie a hajat.

Ha különleges eseményre készülünk, ahol azt szeretnénk, hogy a hajunk a lehető legjobban nézzen ki a volumenében, semmiképp se használjunk mélykondicionálókat. Most nincs itt az ideje a mélyen tápláló ápolásnak vagy annak a hihetetlenül javító kezelésnek, ezt tartogassuk inkább a következő napra.

2. Mosás után alapos öblítés

A fenti tipphez hasonlóan szintén nagyon fontos, hogy a hajat alaposan mossuk meg, és minden terméket megfelelően öblítsünk ki belőle, hogy ne nehezítsük el azt. Alkalmazzunk dupla tisztítást, majd alaposan öblítsük ki újra a hajunkat. Ha ezt nem tesszük meg, és a sampon és a kondicionáló maradványai nem maradnak meg, akkor a hajunk lapos, tompa és nehéz lesz" - mondja Sam.

3. Hajválaszték 

Ez a tipp határozottan az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy azonnali volument adjunk a hajnak. Fordítsuk meg a választékunkat, legyen szó arról, hogy a középső elválasztásból az oldalra váltunk vagy máshogy, csak mozdítsuk el attól, ahogy általában viseljük.

4. Félkonty

Ha gyors, azonnali emelésre és textúrára van szükség, ez a legjobb választás. Miután befújtuk a hajunkat volumennövelő spray-vel, csavarjuk lágyan félkontyba a fejünk tetején, és rögzítsük egy csattal vagy egy puha selyemszalaggal, hogy ne kókadjon le. Hagyjuk így a frizuránkat, amíg készülődünk, és mielőtt elindulnánk, bontsuk ki. Az ideiglenes félkonty egy kis hullámot és némi textúrát ad.

5. Texturáló spray

Bár az elnehezítő hajformázó termékek minimalizálása kulcsfontosságú, de a volumennövelő spray kivételt képez a szabály alól, de ügyeljünk rá, hogy könnyű legyen. Ha a spray-t választjuk, a termék finomabban eloszlik a hajban, és elkerülhető, hogy egyes területeken túlterhelődjön.

Fordítsuk le a fejünket fejjel lefelé, fésüljük át alaposan a tövektől a hajvégekig, és fújjunk rá egy könnyű texturáló spray-t.

6. Hajszárítás fejjel lefelé

Fejjel lefelé tartsuk a hajunkat, és így szárítsuk a volumenért. A hajtöveket az ellenkező irányba szárítsuk, mint amerre esnek. Hacsak nincs nagyon vastag , durva, göndör vagy rakoncátlan hajunk, vegyük le a hajszárító fejét, mivel ez koncentrálja a levegő áramlását, kisimítja és ellapíthatja a hajat.

Győződjünk meg róla, hogy a haj megfelelően lehűlt, mielőtt hátrafordítjuk a fejünket. Ha a tövek még forróak, az általad létrehozott emelés hamarosan le fog esni, ha előbb lehűl, a haj az imént létrehozott volumennel együtt állítja be a hajat.

(Marie Claire)

Nyitókép: Shutterstock