egy nő rendet rak mosolyogva

Hogyan rakj rendet anélkül, hogy az túl nagy erőfeszítés lenne?

Akár költözést tervezel, akár csak racionalizálni szeretnéd a helyiségeidet, a rendrakás mikéntjének kitalálása megfélemlítő lehet elsőre. A szekrényben lévő ruhakupacoktól a nappaliban szétszórt játékokig, hol kezdj bele?Hogy segítsünk, összegyűjtöttünk pár szakértői tanácsot a rendrakáshoz. Ami a legfontosabb talán az összes közül, hogy legyél türelmes magaddal, és adj elég időt a fejlődésre. A rendrakás sebezhető folyamat lehet, de a végeredmény megéri a kemény munkát! A rendetlenség kezelése segíthet enyhíteni a nehézkesség vagy a szorongás érzését az otthoni környezetedben. Íme, néhány hasznos tipp!

​Előzd meg a negatívumokat!

Amikor úgy érzed, hogy te vagy az egyetlen, akinek ilyen típusú rendetlenséggel kell megbirkózni, lehet, hogy zavarba jössz. Ne feledd, hogy a rendtartás egy fejlődési út!

​Bízd egy haverra!

Könnyebb elérni a célodat, ha van valaki, aki felelősségre von. Legyen az házastárs, partner, családtag, barát vagy hivatásos szervező, bárki, aki támogatást nyújt.

​Kezdd kicsiben!

egy n\u0151 p\u00e1rn\u00e1t igaz\u00edt az \u00e1gyon

Fotó: Shutterstock

A túlterheltség és a döntési fáradtság elkerülése érdekében kezdd egy kis, megvalósítható feladattal, amely nem vesz igénybe több mint 20 percet. A rendrakás ragályos, így ahogy lendületet veszel, könnyebbé válik a nagyobb projektek megoldása.

​Szánj rá időt!

Ahogyan a fogorvoshoz vagy az orvoshoz mész, úgy ütemezd be a rendrakásra szánt időt! Ha nem egyeztetsz időpontot magaddal, akkor biztosan valami mást fogsz a helyére tenni.

​Vedd sorra az egyes helyiségeket!

egy n\u0151 pakol\u00e1szik a nappaliban

Fotó: Shutterstock

Válassz ki egyszerre egy szobát, amelyre összpontosítani fogsz, és vegyél végig minden tárgyat abban a szobában, hogy priorizálhass. Ha nem olyan dologról van szó, amit szeretsz vagy rendszeresen használsz, engedd el.

​Jutalmazd meg a kemény munkát!

Akár egy üveg borral, akár egy új ruhadarabbal kényezteted magad, miután megtisztítottad a ruhatárad jelentős részét, vagy teszel egy frissítő sétát a szabadban, az ösztönzők megadhatják a szükséges motivációt a fejlődéshez.

Forrás: Goodhousekeeping

Nyitókép: Shutterstock