Rózsavíz és kókuszdió: macaron felturbózva
Hozzávalók
- 2 nagy tojásfehérje
- 400 g cukrozatlan kókuszreszelék
- 300 ml édesített sűrített tej
- 1 teáskanál kóser só
- ½ teáskanál vaníliarúd paszta
- ½ teáskanál rózsavíz
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 165°C-ra. Béleljünk ki egy nagy vagy két kisebb tepsit sütőpapírral.
2. Zsírtalanítsuk az eszközöket, amelyeket a tojásfehérje felveréséhez fogunk használni.
3. Egy habverővel felszerelt álló mixer táljában vagy egy nagy tálban kézi mixerrel verjük fel a tojásfehérjét magas fordulatszámon, amíg a tojásfehérje térfogata megduplázódik, és kemény csúcsokat képez (úgy kell kinéznie, mint egy habos felhőnek), körülbelül 4 percig.
5. Egy sütikanalat vagy egy nagy kanalat használva, kanalazzunk halmokat a keverékből az előkészített sütőlapokra, hagyva 4-5 centit az egyes macaronok között, és kb. 3 centit a macaronok és a tepsi szélei között.
6. Süssük aranyszínűre, 23-25 percig. Tálalás előtt vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben.
(Purewow)
Nyitókép: Shutterstock