Kókuszos macaronok rózsaszínű háttéren

Rózsavíz és kókuszdió: macaron felturbózva

A macaronnal nem lehet félrelőni, főleg, ha extra ízzel dobjuk fel – az alábbi receptben az elegáns rózsavízzel.

Hozzávalók

  • 2 nagy tojásfehérje
  • 400 g cukrozatlan kókuszreszelék
  • 300 ml édesített sűrített tej
  • 1 teáskanál kóser só
  • ½ teáskanál vaníliarúd paszta
  • ½ teáskanál rózsavíz

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 165°C-ra. Béleljünk ki egy nagy vagy két kisebb tepsit sütőpapírral.

2. Zsírtalanítsuk az eszközöket, amelyeket a tojásfehérje felveréséhez fogunk használni.

3. Egy habverővel felszerelt álló mixer táljában vagy egy nagy tálban kézi mixerrel verjük fel a tojásfehérjét magas fordulatszámon, amíg a tojásfehérje térfogata megduplázódik, és kemény csúcsokat képez (úgy kell kinéznie, mint egy habos felhőnek), körülbelül 4 percig.

5. Egy sütikanalat vagy egy nagy kanalat használva, kanalazzunk halmokat a keverékből az előkészített sütőlapokra, hagyva 4-5 centit az egyes macaronok között, és kb. 3 centit a macaronok és a tepsi szélei között.

6. Süssük aranyszínűre, 23-25 percig. Tálalás előtt vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben.

Nyitókép: Shutterstock