Nő ül egyedül az ágy szélén, néz ki az ablakon

Aggasztó jelek, amik arra utalnak, hogy magányos vagy

Bár időről időre mindannyian érezhetjük magányosnak magunkat, fontos, hogy ne hagyjuk, hogy ezek az érzések eluralkodjanak az életünkön és felemésszenek bennünket, ugyanis ez súlyosan károsíthatja mentális egészségünket.


Néhány jel figyelmeztetés lehet a számodra, hogy most rendkívül egyedül érzed magad. Lássuk, melyek ezek a jelek!

Pesszimista vagy a jövőt illetően

Mindannyiunknak vannak olyan pillanatai, amikor úgy érezzük, hogy az életünk nem úgy alakul, ahogy szeretnénk. Ez leginkább akkor történik meg, amikor magányosnak érezzük magunkat.

Ilyenkor előfordulhat, hogy túlságosan negatívnak látjuk a jövőnket, azonban ez teljesen normális érzés. Amikor magányosnak érezzünk magunkat, akkor retteghetünk attól, hogy az állapotunk nem fog javulni és így reménytelennek érezhetjük a jövőt.

Depressziósnak érzed magad

A magány és a depresszió érzése szinte kéz a kézben járnak. Magányosnak érezhetjük magunkat egy olyan mentális betegség miatt, mint a depresszió és depressziósak lehetünk a magánytól.

Ha ezt érzed, akkor lépj egyet hátra és vizsgáld meg a depressziód valódi okát. Fontos, hogy ilyenkor merjünk szakértői segítséget kérni.

Szorongsz

Amikor magányosnak érzed magad, a stressz szinted hajlamos megemelkedni és ez bizonyítottan túlzott aggodalmat és szorongást okoz. A szorongás nehezen kezelhető érzelem, még a legegyszerűbb helyzetekben is hihetetlenül túlterheltnek érezheted tőle magad.

Úgy érzed, már semmi sem fog változni

Ha azt érzed és azt ismételgeted magadnak, hogy a dolgok már sosem fognak megváltozni, akkor az nagy valószínűséggel úgy is lesz. Ugyanis a változás első lépéséhez rád van szükség. Neked kell elérned a változást és neked kell tenned érte. A szorongás és a depresszió valódi forrása sok esetben az elszigeteltség.

Ha nagyon magányosnak érzed magad, próbálj meg türelmes lenni és várj. Időbe telhet, mire újra jól fogod érezni magad mások társaságában.

Nyitókép: Shutterstock