Lisa Kudrow, Matthew Perry, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox és Matt LeBlanc, a Jóbarátok főszereplői

Matthew Perry függőségén egy Jóbarátok-színész segített sokat

A néhány nappal ezelőtt elhunyt Matthew Perry nyíltan beszélt a függőséggel való küzdelméről és a józansághoz vezető útról, valamint arról, melyik Jóbarátok-kollégája támogatta őt a felépülése során.

Egy tavaly októberi interjúban Matthew Perry az ABC News Diane Sawyernek adott interjújában elmondta, hogy Jennifer Aniston volt az a személy, aki a legtöbb segítséget nyújtotta neki.

„Tudja, nagyon hálás vagyok neki ezért.”

A színész hozzátette, hogy Aniston volt az első színésztársa, akinek beszélt alkoholproblémájáról.

Képzeljék el, milyen ijesztő pillanat volt ez... A város sztárjának kellett volna lennem, de egy sötét szobában voltam, ahol csak drogdílerekkel találkoztam, és teljesen egyedül voltam

– fogalmazott.

2022-ben magyarul is megjelent, Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című memoárjában Perry őszintén ír függőségéről, betegségeiről és magányáról is. A színész a Q with Tom Power című podcastban többek között arról beszélt, miért akarta megosztani a történetét.

„A legjobb dolog bennem, ha valaki odajön hozzám, és azt mondja: 'Nem tudom abbahagyni az ivást. Tudsz nekem segíteni?' Igent tudok mondani, és utána tudok menni, és meg is teszem.”

A színész fontosnak tartotta, hogy másoknak is segíteni tudjon saját tapasztalatai megosztásával, egy, az NME által idézett interjúban arról beszélt, hogy élete legjobb részének tartotta azt, hogy ha egy alkoholista vagy drogfüggő a segítségét kereste és Perry ezt meg tudta adni, „még akkor is, ha sokszor magán nem sikerült segíteni”.

Hozzátette, jó lenne, ha halála után nem(csak) a Jóbarátok miatt emlékeznének meg róla, hanem sokkal inkább amiatt, mert megpróbált segíteni másokon.

„Amikor meghalok, tudom, hogy az emberek a Jóbarátokról, Jóbarátokról, Jóbarátokról fognak beszélni. És ennek örülök, örülök, hogy színészként jó munkát végeztem, valamint többszörös lehetőséget adtam az embereknek, hogy a világhálón gúnyt űzzenek a küzdelmeimből... De amikor meghalok, ami az úgynevezett eredményeimet illeti, jó lenne, ha a Jóbarátok messze azok mögött a dolgok mögött szerepelne, amiket azért tettem, hogy megpróbáljak segíteni másokon. Tudom, hogy ez nem fog megtörténni, de jó lenne...”

Perry egykori Jóbarátokbeli színésztársai, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer hétfőn közleményt adtak ki, amelyben azt írták, lesújtotta őket a színész elvesztése.

„Mindannyiunkat teljesen lesújtott Matthew elvesztése. Többek voltunk, mint színésztársak. Egy család vagyunk. Annyi mindent lehetne mondani, de most egy pillanatra gyászolunk és feldolgozzuk ezt a felfoghatatlan veszteséget. Idővel többet fogunk mondani, amint és amikor képesek leszünk rá. Egyelőre a gondolataink és a szeretetünk Matty családjával, barátaival és mindazokkal van, akik szerették őt szerte a világon.”