Mosogatógép tabletta

A tisztító tablettával nem csak a mosogatógépet tehetjük ragyogóvá

Rengeteg konyhai trükk létezik, amivel egyszerűen tudunk megoldani akár nehéznek tűnő kihívásokat is. Most mutatunk egy olyan módszert, amivel a mosogatógép tablettát pár perc alatt univerzális tisztítóeszközzé varázsolhatjuk.


A módszer nem bonyolult, mondhatni már-már kézenfekvő. A The Kitchn szerint egyszerűen csak egy mosogatógép tablettát beledobunk egy tálba, a tálat megtöltjük forró vízzel, és hagyjuk, hogy a tabletta feloldódjon.

Amíg az oldat lehűl, egy nedves papírtörlővel takarítsuk ki a morzsákat a mikróból. Vegyük ki a mikrohullámú sütő forgótányérját és a forgatószerkezetet, hogy külön el tudjuk azokat is mosni. Miután a mosogatószer tabletta oldat eléggé lehűlt, fogjunk egy mikroszálas ruhát, és áztassuk az oldatba. Nyomjuk ki a rongyból a nedvességet annyira, hogy az ne csöpögjön.

Ez is érdekelhet: Ezek a legkoszosabb eszközök a konyhában, mutatjuk hogyan takarítsd őket

Mikrohull\u00e1m\u00fa s\u00fct\u0151 bel\u00fclr\u0151l

Fotó: Shutterstock

Ekkor nekiláthatunk a mikrohullámú sütő belsejének kitörléséhez. Felülről lefelé vagy akár fordítva is haladhatunk. Ha akad zsírosabb, kellemetlenebb része, akkor ott több időt töltsünk el, de nem kell túl erősen súrolni, hogy a rárakódott szennyeződéseket eltávolítsuk.

A letörlés során a mosogatóban tiszta vízzel öblítsük ki a rongyot, majd a folytatás előtt ismét beáztathatjuk a rongyot az oldatba.

Ezt is olvasd el! Kidobnád a citromot? Ezt a 6 dolgot még megteheted vele

A rongy a takarítás végére meglepően koszos lesz. Ez az oldat képes a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolítani a mikró belsejéből. A takarítás végeztével, töröljük teljesen szárazra a mikrohullámú sütőt.

A mikró fényessé súrolásán túl ugyanezzel a folyammattal a hűtőszekrény belsejét is tökéletesen tisztává varázsolhatjuk!

Nyitókép: Shutterstock