egy álmos nő a telefonját nézi az ágyban fekve

7 dolog, ami segít felébredni, ha nehezen mászol ki reggel az ágyból

Télen még inkább jellemzővé válik, hogy az ágyunk válik a kedvenc helyünkké, ahol pihenhetünk és regenerálódhatunk, ha a világ és az érzéseink túl soknak bizonyulnak. Az egész nap ágyban maradás valóban az öngondoskodás egy legitim formája, de beindíthat egy negatív spirált is.


Előfordulhat, hogy minél több időt töltesz benne, annál inkább lefelé ível a hangulatod. És ha már azzal is küzdesz, hogy egyáltalán kijuss belőle, az bizony már akár a depresszió jele is lehet. Egy csomó oka lehet annak, hogy az ágyból való kikászálódás olimpiai sportnak tűnhet. Húzódhat mögötte fáradtság vagy alvászavar (beleértve az álmatlanságot vagy a túl sok alvást), az érdeklődés elvesztése olyan dolgok iránt, amelyeket korábban élveztünk, a téli sötét reggelek, a zsúfolt teendőlisták és a világ általános állapota. Csoda, hogy néha egyáltalán fel tudunk kelni.

Megkérdeztünk pár embert, hogy milyen tippek működnek náluk, amelyek megkönnyítik a felkelést. Reméljük, hogy legalább egy közülük neked is kicsit könnyebbé teszi a reggeleket.

​1. Mozgasd át a tested, mielőtt felkelsz!

Kényszerítsd magad, hogy minden izmot megmozgass a testeden: rugdoss párat a lábaddal, emeld meg a törzsed, végezz annyi testmozgást, amennyit csak tudsz anélkül, hogy ténylegesen elhagynád az ágyat. Egészen addig végezd, amíg nem érzed magam elég energikusnak ahhoz, hogy kikászálódj a takaró alól!

​2. Kísérletezz különböző ébresztőkkel, hogy kiderítsd, mi működik nálad!

Próbálj ki olyan alkalmazásokat, mint a Sleep Cycle ébresztőóra alkalmazás, ahol sokszor megnyomhatod a szundi gombot, de nem késel el, mivel a szundi intervallum minden egyes megnyomáskor csökken. Vagy vegyél egy régimódi ébresztőórát (egy olyan nagyon hangosat, aminek a tetején csengő van), és tedd a szoba másik végébe! Így kénytelen leszel felébredni és átsétálni a hálószobán, hogy kikapcsold.

​3. Tartsd a szükséges kellékeket messze az ágytól!

Tedd a telefonodat messze az ágytól, így valószínűleg ki fogsz kászálódni hozzá. Ha pedig már felkeltél, készíteni fogysz egy kávét, elmész WC-re, és be is indult a napod.

​4. Jutalmazd meg magad, ha ledobod magadról a takarót!

egy n\u0151 a takar\u00f3 al\u00e1 b\u00fajik az \u00e1gyban

Fotó: Getty Images


Jutalmazd meg magad egy bögre vigasztaló kávéval, ami motiválhat, hogy kevésbé érezd sivárnak a reggelt, ha nehéz időszakon mész keresztül. Egy finom meleg zuhany is segíthet!

​5. Igyál vizet!

Ha az éjszaka közepén felébredsz, igyál egy kis vizet, így reggel az első dolgod lesz pisilni. Nem tudod majd figyelmen kívül hagyni!

​6. Szerezz egy együtt ébredő pajtit!

Találj valakit, akivel azonos időben keltek, és hívjátok fel egymást reggelente egy ébresztő üzenettel!

​7. Szerezz egy szőrös barátot!

A házi kedvencek általában minden reggel kirángatnak az ágyból azzal, hogy hangosan követelik a reggelit. Az egyetlen módja annak, hogy megnyugtasd őket, hogy kirángatod magad az ágyból, és megtöltöd a tálkáikat.


Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Getty Images