Lehet, hogy te is rosszul szeleteled a paradicsomot? Ez a trükk segíthet
Sokan szeretünk finom ételeket készíteni, de a zöldségek és gyümölcsök aprítása gyakran az egyik legnehezebb feladatnak tűnik a főzési folyamatban.
Trükkös, fárasztó, ezért mindig jól jönnek a tippek, hogyan gyorsíthatjuk fel a dolgokat. Mostantól a paradicsomszeletelés sokkal könnyebbé válhat ennek az ügyes hacknek köszönhetően.
Poppy O'Toole, akit a TikTok-on poppycooks néven ismernek, megosztotta az ulitmate módját a paradicsom egyszerű feldarabolásának. Mindössze egy éles kés kell hozzá.
Poppy szerint azzal kell kezdeni, hogy félbevágod a paradicsomot, és eltávolítod a kis vége részt. Így elkerülheted, hogy keményebb darabokkal kelljen megküzdened később.
Innentől kezdve a szeletelés élménye sokkal kevésbé lesz piszkos. Ha ezt megtetted, fordítsd a lapos oldalára, mielőtt elkezdenéd aprítani. Elmondása szerint a kulcs az, hogy kerüld a túl nagy nyomást, mert ez összezúzhatja a paradicsomot, és a magok kijöhetnek.
@poppycooks Reply to @visionarycris Just touched down in tomato town... where next? 🍅🔪 #learnontiktok #knifeskills #masterclass #lifehack #tomato ♬ Up Beat (Married Life) - Kenyi
Poppy szerint, ha „fűrészelő mozdulatot” alkalmazol, az segíthet a dolgok zökkenőmentes menetében. Így „szép” kis paradicsomszeleteket kapsz a végére, amelyek tökéletesen egyben maradnak. Ahogy a videón is látszik, nincs rendetlenség, és egyetlen mag sem esik ki a paradicsom közepéből.
A videót több mint 16 000-szer nézték meg, mióta megosztotta, és követői szerint a trükk elképesztő. Kifejtik, hogy nem is értik, hogy ennyi éven át miért szeletelték rosszul a paradicsomot.
Egy személy azt írta:
Mindig sima kést használok. Soha nem gondoltam arra, hogy kenyérvágó kést használjak, és fűrészelő mozdulatokat. Köszönöm.
Egy másik ezt írta:
Á, hogy ne gyakoroljak rá nagy nyomást. Én meg mindig azt hittem, hogy a paradicsom, amit vettem, rossz.
Forrás: Express
Nyitókép: Shutterstock