Akár százezreket is megspórolhatsz! 4 tipp, amivel elkerülheted a felesleges pénzszórást

Akár százezreket is megspórolhatsz! 4 tipp, amivel elkerülheted a felesleges pénzszórást

Az ember időnként úgy érzi, hogy fölösleges dolgok miatt „párolog” el a pénz a bankszámlájáról. De mégis mit lehet ez ellen tenni? Az alábbi cikkben 4 egyszerű tippet mutatunk be, amivel elkerülheted az értelmetlen pénzszórást!


Korlátlan internet

Solen Feyissa/Unsplash

A korlátlan internet lehetősége elsőre rendkívül kecsegtetőnek tűnik, azonban a szakértők szerint a felhasználók jelentős része számára ez az opció csupán pénzpazarlás. Az Organization for Economic Cooperation and Development nevű szervezet szerint ugyanis egy átlagember 2018-ban havonta körülbelül 4,6 GB-ot használt fel.

Az embereknek nem kellene tovább fizetniük olyan adatokért, amelyeket nem használnak

– mondta Rob Webber, a MoneySavingPro alapítója és vezérigazgatója.

Ez is érdekelhet: Hogyan takarékoskodhatsz a pénzeddel a decemberi túlköltekezés után?

Fölösleges drága ruhák vásárlása

Marcus Loke/Unsplash

Jeremy Straub, a Coastal Wealth vezérigazgatója a Business Insidernek elmondta, hogy ugyan a különböző designer termékekbe való invesztálás sok esetben tényleg jó üzlet lehet, azonban annak semmi értelme sincs, ha valaki több szekrénnyi drága ruhát tart otthon, amit kis túlzással soha nem fog felvenni.

(..) Csak néhány olyan designer alapdarabba fektessünk be, amelyet gyakran és többféle öltözékkel is viselhetünk

– tanácsolta Straub.

Tényleg kell az a vadiúj telefon?

ROBIN WORRALL/Unsplash

Sokan a telefonjukra egyfajta státusszimbólumként tekintenek, ezért a legújabb modellek megjelenésekor tömegek rohamozzák meg az elektronikai üzleteket. Az előbb említett esetek jelentős részénél azonban a lecserélt telefonnak az ég világon semmi problémája nincsen, csupán a készülék gazdája ráunt az egykori „kedvencére”.

Amennyiben jelentős összegeket szeretnél megspórolni, a telefoncsere előtt gondold át, valóban szükséged van-e egy új készülékre.

TV vs. streaming

Mollie Sivaram/Unsplash

A fiatalabb generáció jelentős része szinte egyáltalán nem néz kábeltévét, hanem a különböző streaming-csatornák kínálatából szokott választani.

Amennyiben szinte csak és kizárólag a Netflixet vagy az HBO Maxot bújod, és soha nem kapcsolsz oda 300 különböző adó egyikére sem, akkor érdemes megfontolnod a TV csomagod lemondását, hiszen így akár százezres nagyságrendű összegeket spórolhatsz meg évente.