Ezek a szobanövények segítenek a pihentető alvásban

Ezek a szobanövények segítenek a pihentető alvásban

Azt már sokan tudják, hogy a természetnek és így a növényeknek is pozitív hatásai vannak a szervezetünkre és a közérzetünkre. Azt viszont már csak kevesen tudják, hogy gyógyító tulajdonságaik elősegítik a pihentető alvást. Mutatjuk, mely növényekre igaz ez különösen.


Levendula

levendula

Unsplash

A levendula széles körben elismert, hatékony természetes gyógymód a relaxáció elősegítésére, valamint a stressz és a szorongás csökkentésére.

A levendula édes, mégis frissítő illata nyugtató és megnyugtató légkört teremt a hálószobában, ami segíthet jobban aludni.

Az illat bizonyítottan lelassítja a szívverést, csökkenti a vérnyomást és csökkenti az általános stressz-szintet, így kiváló választás azoknak, akik alvási problémákkal vagy szorongással küzdenek.

Aloe Vera

Aloe Vera

Unsplash

Ha a beltéri levegő minőségének a javítása a cél, akkor erre a legjobb választás az aloe vera, ugyanis éjszaka oxigént bocsájt ki.

Így aztán nemcsak a frissítőbb alvási környezet kialakításában segít, hanem számos egyéb előnye is van.

Az aloe vera leveleiben található gél például tápanyagokban gazdag, és évszázadok óta használják gyógyhatásai miatt. Vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a bőr megnyugtatásában és gyógyításában, hűsítő tulajdonságai pedig segíthetnek ellazulni és kikapcsolódni egy hosszú nap után.

Szobai szanszeviéria

Szobai szanszevi\u00e9ria

Unsplash

A szobai szanszeviéria tökéletes választás azok számára, akiknek nincs idejük, energiájuk vagy egyszerűen csak feledékenyek, hogy rendszeresen gondozzanak egy növényt, ugyanis nem túl nagyigényű.

Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy képes kiszűrni a levegőből a káros méreganyagokat, például a formaldehidet, a benzolt és a xilolt. Ezáltal kiváló választás az otthoni vagy irodai levegőminőség javítására. Emellett az aloe verához hasonlóan éjszaka oxigént termel, ami a hálószobánk levegőminőségének javításával segít a jobb alvásban.

Jázmin

Unsplash

A jázmin finom illata évszázadok óta ismert gyógyhatásairól.

Kutatások szerint a jázmin illata segíthet csökkenteni a stressz-szintet és elősegítheti a relaxációt, ezért népszerű választás az aromaterápiában és az alvást segítő szerekben. Úgy tartják, hogy serkenti bizonyos neurotranszmitterek termelését az agyban, például a szerotonint, amely szabályozza a hangulatot és nyugtató hatással van az idegrendszerre. Ennek következtében képes csökkenteni a szorongást és elősegíti a jó közérzetet, ami megkönnyíti az elalvást.

Nyitókép: Unsplash

(Independent)