Hidratált, puha női kezek

Még mindig ez a régi tipp a legjobb a puha kezekért

Nem számít, mennyire vagyunk elkötelezettek a legújabb és legnépszerűbb szépségtrendek iránt, néha a legjobb rutinok a régimódi trükkökből merítenek.


Ha valaha is elgondolkodtunk azon, miért tűntek mindig olyan puhának nagymamáink kezei, valószínűleg azért, mert minden este fehér pamutkesztyűt húztak rájuk, de előtte jól bekrémezték őket.

Kezeinket nem sok minden védi, ellentétben a többi testrészünkkel. A kezek kiszáradásának egyik legfőbb oka a faggyúmirigyek hiánya. A faggyúmirigyek által termelt, olajos faggyú nevű anyagot termelnek kenődik a bőrön, és segít megtartani a nedvességet. A tenyér, tehát, már eleve érzékeny a kenés hiányára. Amint hozzáadjuk a különböző környezeti tényezőket, amelyek megfosztják a bőrt a nedvességtől, még érzékenyebbé válnak a szárazságra.

Miért működik a pamutkesztyűs módszer?

A nagymamák által kedvelt pamutkesztyűs módszert a bőrgyógyászok ma is ajánlják. A kezek éjszakai kezelése nagyszerű lehetőség, mert lehetővé teszi, hogy akkor is puhítsuk a bőrt, amikor nem használjuk a kezünket.

Ez a módszer segít maximalizálni a hidratáló krémek vagy lágyítószerek hatékonyságát, hogy mélyen hidratálják és helyreállítsák a bőrgátat, emellett a kesztyűk segítenek abban, hogy a puhítószer a bőrön maradjon, és éjszakai viselésükkel a hidratáló mélyebbre kerül a bőrbe. Ez hasznos technika lehet az olyan bőrbetegségekben szenvedők számára, mint az ekcéma, valamint azoknak, akik a bőr hidratáltságát és puhaságát szeretnék fokozni.

Emellett a körömágybőrnek is kifejezetten jót tesz, az is hidratált marad, ami megakadályozza a lógó körmök kialakulását, amelyek valójában csak kiszáradt körömágybőr darabok, amelyek visszahámlanak az ujj körüli bőrről.

A sima fehér pamutkesztyűk megfelelőek a kezeléshez. Bár sok, „hidratáló kesztyűként” reklámozott terméket találni a piacon, az egyszerűbb itt jobb. Érdemes mindig elolvasni a rajtuk lévő címkén az összetevőket, hogy lássuk, nincsenek-e bennük irritáló anyagok.

Nem feltétlenül van szükség speciális kesztyűre, de fontos, hogy olyan pamutkesztyűt használjunk, amelyet egész éjszaka kényelmes viselni. Bármit is használunk, rendszeresen mossuk ki. A koszos kesztyű baktériumokat juttathat be, ami irritációhoz vagy fertőzéshez vezethet.

Ha nem kedveljük a pamutkesztyűt, használhatunk nitril kesztyűt is, amely még nagyobb zártságot biztosít, de az érzékeny bőrre a pamutkesztyű a legjobb.

Hogy elkerüljük mindennek az összekenését, a pamutkesztyű fölé érdemes még egy réteget felvenni. Ez lehetőleg ne latexkesztyű legyen, mivel a pamut gyakran telítődik a hidratálóval, és ragacsossá válhat.

A hidratálókrém választásakor sűrű, hidratáló formulát nézzünk, amely a bőrgátat hidratáló és helyreállító összetevőket tartalmaz. Az ilyen összetevők közé tartozik a vazelin, a sheavaj, a glicerin, a ceramidok és a hialuronsav.

Fontos, hogy olyan termékeket használjunk, amelyek nem irritálnak és váltanak ki allergiás reakciót. Érdemes illatanyagmentes hidratálót alkalmaznunk.

Mielőtt bekennénk a kezünket, áztassuk őket langyos vízben két-három percig, ami telíti a bőr felső rétegét vízzel. Ezután tapogassuk szárazra a kezünket, és kenjük be vastagon hidratáló krémmel. Végül húzzuk fel a kesztyűt, ami javítja a hidratáló krém bőrbe való behatolását, tovább tartja azt a helyén, korlátozza a bőr vízveszteségét, és megakadályozza, hogy a zsíros hidratáló krém szétkenődjön a lepedőn.

(HuffPost)

Nyitókép: Shutterstock