
Jennifer Garner megosztotta kedvenc fahéjas pirítósának receptjét
Nincs is jobb reggeli, mint egy szelet frissen pirított kenyér, megkenve egy kis vajjal és megszórva fahéjas cukorral. Egyszerű, édes és isteni finom! Jennifer Garner a The Pretend Cooking Show egyik korábbi epizódjában lelkesen áradozott Ali Slagle New York Times-os fahéjas pirítósáról, és most mi is megosztjuk a minden szempontból tökéletesnek mondható receptet.
Így készítheted el Jennifer Garner kedvenc fahéjas pirítósát
Ebben a receptben az a jó, hogy hihetetlenül egyszerű, mégis laktató és még finom is. Mindössze öt hozzávalóra lesz szükséged; kenyérre, vajra, cukorral, fahéjra és egy csipet sóra.
Első lépésként készítsd el a fahéjas cukrot. Keverj össze három evőkanál cukrot, két teáskanál fahéjat és egy csipet sót egy kis tálkában. Ezt érdemes kézközelben tartani, mert ha egyszer beindul a pirítós készítése, nem lesz kedved ragacsos cukros kézzel kutatni utána.
Figyelmedbe ajánljuk! Unod a zabkását? Így dobd fel háromféleképpen, pillanatok alatt – recept!
A tökéletes fahéjas pirítós titka a sütési mód. Felejtsd el a kenyérpirítót vagy a sütőt, serpenyőben lesz igazán aranybarna és ropogós a pirítós! Közepesen alacsony hőfokon olvaszd fel a vajat. Amikor elkezd finoman bugyborékolni, tedd bele a kenyeret. Ezután szépen forgasd meg a kenyeret a vajban, így szívja magába ezt az aranyló, diós ízű csodát. Nagyjából két-három perc alatt a kenyér gyönyörű aranybarna lesz.
Most jön a trükk. Tegyél rá még egy kis vajat, fordítsd meg a kenyeret, és bőségesen szórd meg a fahéjas cukorral. Körülbelül másfél-két percet vársz, hogy ez az oldal is tökéletesen aranybarna legyen.
Végül fordítsd meg még egyszer a kenyeret, hagyd, hogy a fahéjas cukor karamellizálódjon maximum 30-60 másodpercig. Kész is a varázslat!
Olvasd el ezt is! Idd reggeli előtt ezt a zöldséglevet és a hasi zsír garantáltan eltűnik
Tippek a tökéletes fahéjas pirítóshoz
- Az enyhén szikkadt kenyér szuperül magába szívja a vajat, és segít abban, hogy a pirítós kívül ropogós, belül puha legyen.
- A fahéjas pirítós gyorsan eléri az aranybarna árnyalatot, ezért ne hagyd magára a serpenyőben. Figyeld, nehogy túl piruljon.
- Kísérletezz a kenyérfajtákkal. Akár egyszerű fehér kenyérrel, díszes briósból, vagy rusztikus kovászos kenyérből készíted, mindegyik változat fantasztikus lesz.
- Duplázd vagy triplázd meg a fahéjas cukorkeverék mennyiségét. Hétvégi reggeleken, amikor még álmosan készíted a reggelit, hálás leszel ezért a kis előkészületért.
- Amíg a pirítós még meleg, szórj a tetejére egy kis plusz fahéjas cukrot. Ettől lesz igazán ropogós és még aromásabb, ahogy szépen ráolvad.
Borítókép: Shutterstock