egy nő ruhákat hajtogat

Te is halogatod a ruhák hajtogatását? Akkor ez a trükk neked szól!

Végre megszáradtak a kimosott ruhák, le is szedted őket, de az összehajtogatás művelete valahogy sehogy sem akar megtörténni? Van egy ötletünk!


Találtunk az internet bugyraiban egy varázslatos trükköt, ami segíteni fog az ilyen hajtogató halogatóknak, mint amilyenek mi is vagyunk.

Izgatottak lettünk, amikor megláttuk ezt a TikTok-trükköt Kelly Baumsnál (@kellybaums). A videóban Baums három tippet is megoszt, de minket leginkább a hajtogatási hackje érdekelt.

Mi az ő titka? Egyszerűen nem csinálja. A hagyományos hajtogatás helyett Baums felcímkézett tárolókkal tölti meg a szekrénye polcait. Ezután egyszerűen bedobja a ruhadarabokat a megfelelő tárolókba, így hajtogatásra nincs is szükség. Szeretem az Ikeás dobozok például tökéletesek erre a célra, könnyen fel is címkézheted őket.

@kellybaums Replying to @Brookelindsey hope this gives you a starting point! Let me know what other tricks you use! #adhdtips #neurospicy #adhdsupport #adhdcoach #adhdcheck ♬ original sound - Kelly B

Baums egy „padlókosarat" is használ, a ruhapurgatóriumban lévő tárgyak számára (értsd: olyan ruhák, amelyeket normál esetben a ruhaszékre terítenél). Ez sem rossz ötlet, bár mi inkább az ajtó feletti kampókat részesítjük előnyben erre a célra, ami több helyet ad a ruháknak, és megakadályozza a gyűrődést.

Ha már a gyűrődésről beszélünk, Baumsnak erre is van megoldása. A fürdőszobájában egy konnektorba dugott ruhagőzölőt tart, és miután kiválasztotta, hogy mit vesz fel aznap, gyorsan kigőzöli a gyűrődéseket a ruhából. Bár gyors és hasznos, nem ajánljuk, hogy a gőzölőt bedugva tartsd, mivel a tartály kiszáradhat, és ez károsíthatja a készüléket. Ehelyett fektess be egy olyan gőzölőbe, amely pillanatok alatt felmelegszik.

Szóval a jó hírünk az, hogy ha te sem vagy egy hajtogató mágus− néhány tárolóval és egy ruhagőzölővel − nem is kell annak lenned.

Forrás: Apartment Therapy

Nyitókép: Shutterstock