sörös korsók

A legújabb wellness-őrület, amely során sörben áztathatjuk magunkat

A csehekre mindenki a világ egyik, ha nem a legnagyobb sörnemzeteként gondol. Legújabb trendjükkel ezt a feltételezést pedig csak továbberősítik: az 1980-as években született, mára elterjedt sörfürdők a feltöltődés egy eddig nem tapasztalt élményét kínálják – nem csak férfiaknak.


Az elsőre furának tűnő fürdő hívei úgy vélik, hogy a sörben lévő vegyületek enyhítik az izmok feszültségét, illetve javítják a vérkeringést.

Továbbá a komlós aromák elősegítik a relaxációt, csökkentik a gyulladást és hangulatjavító hatással is bírnak.

A komló fokozhatja a kollagéntermelést, amely csökkenti a ráncokat és a bőr gyulladását

– fejtette ki Dr. Cindy Jones biokémikus.

Kétségtelen, hogy a legautentikusabb helyszín továbbra is a prágai U Zlaté Hrušky (Az aranykörte) nevű, nemzeti örökség részét képező épületben kialakított wellness, továbbá a legfelkapottabb Spa Beerlandet is a cseh fővárosban találjuk meg.

Ez is érdekelhet: Ez az alkoholtartalmú ital javíthatja a memóriát

A BBC értesülései szerint azonban Belgiumban, Izlandon, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban ugyancsak lehetőség nyílt a közelmúltban kipróbálni a különleges élményt.

Mindez annak köszönhető, hogy ezek a helyek lehetőséget kínálnak két népszerű élvezeti forrás –​ a gyógyfürdői kikapcsolódás és a sör – egyesítésére.

Jones arra szintén kitért, hogy a komló és a sör jótékony hatásai kapcsán egyre több tudományos értekezés készül napjainkban. A dán Carlsberg 2015-ben már piacra dobott egy Beer Beauty nevet kapó bőrápolással kapcsolatos termékcsaládot.

Ami pedig a sörfürdőket illeti, számuk a következő években megállíthatatlanul növekedhet.


Fotó: Shutterstock