spájz

Ezért érdemes színkódokat használnunk a spájzban

Bevásárlás előtt állsz. Felírtál csomó élelmiszert a bevásárlólistádra, amikor azonban hazaérsz a boltból, rádöbbensz, hogy a fele ott lapult eddig is a kamrádban, majd tüzetesebben megvizsgálva őket, feltűnik, hogy némelyik már rég lejárt. A cikkünkben bemutatott módszer ezt a problémát orvosolja.


Ellen Marie Bennett, a Hedley & Bennett kötény- és főzőedénymárka alapítója nemrég elárulta, hogyan lehet könnyen rendet tartaunk az éléskamránkban.

Bennett elmondása szerint először csak az esztétika miatt rendezte szín szerint a kamrájában található élelmiszereket, egy idő után azonban rájött, hogy ez egy szuperpraktikus megoldás arra is, hogy mindig tisztában legyen, mi van otthon és miket kell beszereznie legközelebbi bevásárlásakor.

A tanács 3 lépésben

Először is szortírozzunk szét minden terméket csoportokba!

Bennett szerint a cél az, hogy tudjuk, mi áll rendelkezésünkre, így amikor bevásárolunk, tényleg csak néhány kulcsfontosságú dolgot kell beszereznünk.

Ezt sem árt tudni! 5 gyakori hiba az élelmiszerboltban, amit érdemes kiküszöbölni

„Az összes sütőipari termékemet például hatalmas, tiszta, négyzet alakú edényekben tartom. Ezután festőszalaggal és fehér krétafilccel jelölök meg mindent. A mód, ahogyan a kamrámat rendezem, nagyon hasonlít egy étterem száraztároló részlegéhez”

– mondta.

Ezek után használjuk útmutatásként a szivárvány színeit sorrendben.

A színkódolás kreatív, de a valóban egységes megjelenés érdekében mindent a szivárványt alkotó színek szerint rendezzünk el. Így átlátható lesz a spájz, persze, emlékeznünk kell, hogy melyik szín milyen típusú élelmiszert jelöl.

A színes spájz szépségénél azonban egy tényező mindig fontosabb marad: a praktikusság.

Bennett azt javasolja, hogy mindig a funkcionalitást helyezzük előtérbe a kamránkban. Például, ne rejtsük a polcok leghátsó részébe azokat a dolgokat, amelyeket a legtöbbet használunk.

Nyitókép: Mario Beqollari/Unsplash