Vattakoronggal arcát tisztító nő a tükör előtt

Száraz bőrre toner? Miért ne?

A tonikról sokan azt gondolják, hogy szárítják a bőrt, de a formulák hosszú utat tettek meg a kezdetek óta. Mivel ma már úgy tervezik őket, hogy anélkül tisztítják a bőrt, hogy megfosztanák azt a természetes olajoktól, a száraz bőrűeknek sem kell tartani tőle, ha odafigyelnek néhány dologra.


A toner semmiképpen sem elengedhetetlen a bőrápolási rutinban, de kiváló kiegészítője lehet annak, különösen akkor, ha inkább vattakoronggal távolítjuk el a bőrünkről a felesleges szennyeződéseket, mint egy másik tisztítószerrel. Minden azon múlik, mit választunk, ez pedig az egyre telítettebb bőrápolási piacon nem mindig könnyű.

Az alábbiakban a Marie Claire UK szépségszerkesztője mutatja be, mely tonereket érdemes a száraz bőrűeknek használnia.

1. Simple Kind to Skin alkoholmentes nyugtató toner

A Simple skincare az egyik legjobb megfizethető árú márka, az alkoholmentes arctonere pedig jól tisztítja a bőrt anélkül, hogy feszülő érzést hagyna maga után, és nem súlyosbítja a rosaceát.

Lehetséges hátrányok: Nem elég hatékony mindenki számára

2. Indeed Labs Gluconolactone 10%-os hámlasztó toner

A száraz, érzékeny bőrtípusúaknak is szükségük van hámlasztásra, de fontos, hogy ne használjanak erős hámlasztót, amelyek veszélyeztetik a bőrgátat. Helyette válasszunk olyan összetevőket, mint a polihidroxi savak (PHA-k), amelyek gyengéden hámlasztanak és eltávolítják az elhalt bőrt.

Lehetséges hátrányok: Lehet, hogy nem minden bőrtípusnál működik

3. Fresh Rose mélyhidratáló toner

Azonnal megnyugtatja, hidratálja és simává teszi a száraz bőrt ez a rózsavizet, rózsaolajat és rózsaport tartalmazó toner. Mivel alkoholmentes formula, ideális az érzékeny bőrtípusok számára is.

Lehetséges hátrányok: A rózsa illatot nem kedvelőknek nem ez lesz a kedvenc terméke.

4. Dr.Jart+ Ceramidin Skin Barrier Serum Toner 

Tejszerű állaga a ceramidoknak, a panthenolnak és a nátrium-hialuronátnak köszönhetően azonnal megnyugtatja a bőrt.

Lehetséges hátrányok: Az adagolója miatt nehéz lehet a megfelelő mennyiség kiöntése

5. Cosrx Propolis Synergy Toner

A Cosrx Propolis Synergy Toner inkább egy esszencia-toner hibridjét alkotja. A formula 72,6% fekete méh propolisz kivonatot és 10% mézet tartalmaz, ami fantasztikus a gyógyító tulajdonságai miatt, valamint glicerin, panthenol és nátrium-hialuronát is megtalálható benne, melyek a hidratálást biztosítják.

Lehetséges hátrányok: Kissé ragacsos az állaga, ami nem mindenkinek tetszhet

6. Muihood Tao Rice Water Essence

A viszonylag sűrű állagú formula fermentált rizsvizet, ezüst rezgőgombát és fügekaktuszt tartalmaz, hogy segítsen finomítani, hidratálni és ragyogni.

Lehetséges hátrányok: nincs hámlasztó tulajdonsága

Nyitókép: Shutterstock