Sárga műanyag szórófejes flakont tartó gumikesztyűs kéz

Népszerű tavaszi takarítási trükkök, amiket messziről kerülj el

Bár a közösségi médiában népszerűek bizonyos takarítási tippek és trükkök, de nem feltétlenül hoznak olyan elképesztő eredményt, mint az ígérik. Sőt, némelyik valójában nagyobb gondot okozhat, mint hinnénk. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány, a közösségi médiában sikerestnek tűnő tippet, amit nem érdemes kipróbálni takarításnál.


1. Tisztítószerek keverése a vécében

Bár a TikTok-on nagyon mennek mostanában az olyan videók, amikben valaki többféle tisztítószert használ a WC-kagyló tisztításához, álljunk ellen a csábításnak. Lehet, hogy jól néz a különböző színű folyadékok keveredése, de a mixelés kifejezetten veszélyes lehet, nemcsak a WC felületére, hanem ránk nézve is.

A tisztítószerek keverésekor mérgező gázok keletkezhetnek, amelyek belélegezve károsak lehetnek, így maradjunk egy termék használatánál.

2. Falmosás felmosóronggyal

Sokan a felmosórongyukat használják a falak tisztítására, amely kétségkívül gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a portalanítást, de valójában nedvességhez és penészhez vezethet, mivel a megmaradt nedvesség beszivároghat a falakba, ami tökéletes környezetet teremt a kártevők növekedéséhez és gyarapodásához.

Ez különösen az új építésű lakásokban fordulhat elő, ahol a falak porózusabbak, valamint a tapétázott felületeken.

Ha gyorsan szeretnénk elvégezni a portörlést, akkor használjunk száraz felmosóalapot vagy maradjunk a régimódi, tollból készült porolónál.

3. Citromlé a fürdőszobai felületek tisztítására

Sokan citromlevet használnak a vízkő, terméklerakódások vagy rozsdásodás kezelésére a krómozott fürdőszobai felületeken, de ezt csak nagyon óvatosan szabad használni, mivel a savasság további problémákat okozhat. A citromlé lecsupaszíthatja a króm védőbevonatát, ami a felület lepattogzását vagy akár rozsdásodást eredményezhet.

A króm tisztításakor a legjobb, ha kíméletes tisztítószert, például ecetet vagy mosogatószert használunk.

Ez is érdekelhet: 4 ok, amiért jobb, ha természetes tisztítószereket használsz

4. Mosókapszulák használata a padló tisztítására

A mosókapszulák természetesen mosószerekkel és enzimekkel vannak töltve, hogy megtisztítsák a ruhákat, de azt a felmosóvízbe keverve, a benne lévő összetevők ragacsos filmréteget hagynak a padlón, amely megszáradva természetes pormágnesként működik.

Ráadásul a padlóburkolat károsodását is okozhatja, mivel a textilbe szívódhat és megmaradhat, ami esetleg penészt, penészgombát és nedvességet eredményezhet.

5. Ammóniaalapú termékek használata kültéri bútorok tisztítására

A kültéri fabútorok, különösen az akácból vagy eukaliptuszból készültek, rendszeres tisztítást igényelnek. A rossz típusú tisztítószer használata azonban pusztítást végezhet a fán, ami repedések kialakulásához vezethet.

Kerüljük az ammóniát tartalmazó termékeket és használjunk helyette enyhe mosogatószert, meleg vizet és egy rongyot.

(Independent)

Nyitókép: Unsplash