egy fehér ruhás terhes nő piros lufikat emel a magasba

Terhességről álmodsz? Egy terapeuta elmagyarázta, mit jelent

A terapeuták és a spirituális tanácsadók egyetértenek abban, hogy az álmok hatására érdemes jobban megvizsgálnunk a gondolatainkat és az érzéseinket. Akár ijesztő dolgokról (kígyók és pókok), akár emberekről (például egy exről) álmodunk, ez mind nyomot hagy az életünk ki nem fejezett impulzusaihoz.


Ezért kíváncsiak voltunk egy gyakori álom jelentésére: vajon mit mond el, ha terhesek vagyunk álmunkban? Babát szeretnénk? Vagy ez annak a jele, hogy már terhesek vagyunk, csak még nem tudunk róla? Aggódnunk kell-e amiatt, hogy a terhességről szóló álmunk során valami rendellenes dolog történik? Machiel Klerk pszichoterapeuta és álomszakértő tárta fel nekünk a leggyakoribb terhességi álomforgatókönyvek mögött rejlő lehetséges jelentéseket.

​Mit jelentenek a terhességről szóló álmok, ha nem vagy terhes?

Klerk szerint a terhességgel kapcsolatos álmok általában négy kategóriába sorolhatók. Van egy szó szerinti értelmezés: azaz terhes vagy, de még nem tudsz róla. Másodszor, van a szimbolikus értelmezés, valami új dolog születése. Harmadszor, ez lehet egy szorongás vagy egy vágy tükröződése a terhességgel vagy a szülői szereppel kapcsolatban. És végül értelmezheted a terhességről szóló álmot úgy is, mint a fenti pszichés kifejezések kombinációját.

​1. Terhesség és boldogság

Ez nem biztos, hogy azt jelenti, hogy valóban terhes vagy, vagy hogy szeretnél az lenni. Ha valaki ébrenlétében egy olyan projekten dolgozik, amit élvez, éjszaka álmodhat sikeres terhességet, ami a kielégítő alkotás folyamatát tükrözi.

​2. Vetélésről álmodsz

Azt jelezheti, hogy mondjuk egy alkotói folyamat nem úgy halad, ahogy tervezted. Ez lehet a kifejezése annak, hogy valami éppen nem megy jól.

​3. Álmodban teherbe esel

egy boldog terhes n\u0151 fogja a has\u00e1t

Fotó: Shutterstock

Az álomfejtés fontos eleme az álmon belüli érzelmi reakcióid megfigyelése. Ezek az álmok tükrözhetnek egy vágyat vagy egy szorongást. Az egyik esetben valaki teherbe esel, és az álomban érzed a vágyat, a másik esetben egy erotikus találkozás során félsz attól, hogy elszakad az óvszer, és szorongsz attól, hogy terhes leszel.

​4. Egy állattal vagy terhes

Klerk szerint, bármilyen morbidnak is tűnik, ha egy tehenet vagy kutyát szülsz, az pozitív álom, mert ez egy ösztönös erő megszületését jelenti benned. Ez az ösztön lehet kutyaszerű, esetleg farkas.

​5. Ikerterhesség

Ha ez egy szorongó álom, jelezheti, hogy túlterheltnek érzed magad.

​6. Terhes vagy és elveszíted a munkádat

Klerk szerint a várandósság alatti utazás egy idegen országba a félelmed vagy a vágyad kifejezése, hogy egy nagy változás következik az életedben.

​7. Álmodban beteg a kisbabád

Klerk szerint a beteg gyermekről való álmodás az általános szorongás kifejeződése lehet, különösen akkor, ha az álomban a nő nagyon izgatott.

Forrás: PureWow

Nyitókép: Shutterstock