Önfeledten felugró nő a természetben

5 egyszerű mód, hogy 10 perc alatt fokozd a mentális egészségedet

Néha, amikor ránk ül a rossz hangulat, gyors megoldásra van szükségünk. Legyen szó forgalmi dugó miatti bosszankodásról, munkahelyi stresszről vagy egy szerettünkkel való vitáról, amikor a mentális egészségünk rosszabbra fordul, csábító lehet, hogy feladjunk minden reményt, és tönkretettnek nyilvánítsuk a napunkat. De nem kell, hogy így legyen. Mutatjuk, hogyan javíthatod meg a hangulatodat 10 perc alatt.1. Frusztráció ellen hála

Legközelebb, amikor unatkozunk vagy frusztráltnak érezzük magunkat, alakítsuk át a „muszáj” szót arra, hogy „kapok”. Ahelyett például, hogy azt gondoljuk, el kell mennünk az edzőterembe, változtassuk át ezt arra, hogy „Elmehetek az edzőterembe, mert fizikailag képes vagyok rá”, vagy az „El kell mennem a munkahelyemre” helyett „Elmehetek a munkahelyemre, miközben nem mindenkinek adatik meg”.

Ez a módszer nemcsak az örömöt hozó hálát okozza, hanem felhívja a figyelmet azokra a kiváltságokra, amelyeket gyakran természetesnek veszünk. A hála egyensúlyba hozza a negatív érzéseket, növeli a rugalmasságot és fokozza a boldogságot.

2. Bátorságunk megtalálása

Amikor az idegesség eluralkodik rajtunk, nyúljunk vissza egy olyan emlékhez, amikor bátrak voltunk, hogy az inspiráljon. Ez segíthet fejleszteni az önbizalmat. Amikor félünk, találjuk meg újra ezt a bátorságot, és ez erőt ad.

3. Lábmasszázs

Egy talpmasszázs nagyon gyors módja lehet annak, hogy feldobjuk a hangulatunkat, ha rosszul érezzük magunkat. Nem feltétlenül kell azonban masszőrhöz mennünk, fogjunk egy golf vagy teniszlabdát, vagy akár egy narancsot, és dörzsöljük át vele a lábunkat. Ez aktiválja az idegrendszert és hangulatjavító endorfint szabadít fel. Lábunk különböző nyomáspontjainak masszírozása segíthet abban, hogy enyhüljön a szorongásunk.

4. Barátok

Forduljunk a közeli barátainkhoz, de akár egy rég megszakadt kapcsolatot is feléleszthetünk. Nem azért, hogy a problémáinkról beszéljünk vele, hanem az újrakapcsolódás érzése miatt.

Gyakran nem szándékosan veszítjük el a kapcsolatot az emberekkel, csak nem mindig találunk rá időt. Gondoljuk át, kinek a hangját hallanánk szívesen és hívjuk fel. Ha ódzkodunk ettől, írjunk nekik üzenetet.

5. Felszabadult energia

Ahelyett, hogy egy adott módszert követnénk érzelmeink kordában tartására, talán jobban járunk, ha 10 percre elmerülünk egy szórakoztató, energetizáló tevékenységben. Tekerjük fel jó hangosra a kedvenc motivációs zenénket, és amilyen élénken csak tudunk, táncoljunk. Máris jobb, ugye?