
Ilyen, amikor az ír kávé és a tiramisu találkozik egymással – recept!
Ínycsiklandozó, annyit elárulunk.
Hozzávalók
- 4 tojássárgája
- 65 g kristálycukor
- 8 cl ír whisky
- 113 g mascarpone
- 1,2 dl tejszín
- 24 db babapiskóta
- 1,2 dl erős kávé
- 2 evőkanál Frangelico
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés
1. Töltsünk meg egy kis lábast néhány centiméternyi vízzel, és közepes lángon forraljuk fel.
2. Helyezzünk egy közepes, hőálló tálat a forró vízzel teli lábas fölé, és verjük fel a tojássárgáját és a cukrot, amíg sűrű és halványsárga nem lesz. Adjuk hozzá a whiskyt, és addig verjük tovább, amíg a keverék sűrű nem lesz és megduplázódik a térfogata.
3. Vegyük le a tálat a tűzről, és keverjük bele a mascarponét, amíg simára keveredik.
4. Egy közepes tálban verjük fel a tejszínt kemény habbá. A tejszínhabot csak addig keverjük a tojásos és a whiskykrémhez, amíg összeáll.
Fotó: Shutterstock
5. Keverjük össze a kávét, a Frangelicót, a kakaóport, a porcukrot és a vaníliát egy közepes tálban.
6. Vegyünk elő négy nagyméretű kávésbögrét. Mártsuk a mézeskalácsokat a kávékeverékbe, és rendezzük el őket a bögrék oldalán.
7. Kanalazzuk a whiskykrémet a babapiskóták közepébe, és töltsük fel a bögre tetejéig. Ismételjük meg a folyamatot a másik három bögrével.
8. Tegyük a bögréket néhány órára a hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljanak. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.
Ha a feldobnád a klasszikus tiramisu receptet: Tiramisu ihlette, egészséges zabkása pohárdesszert
(Food52)
Nyitókép: Shutterstock