Egy 2D-s rajzfilmtorta

Új tortadizájn: így készíthetsz egyszerűen 2D-s rajzfilmtortákat otthon​

Az utóbbi években a realisztikus torták nagy népszerűségre tettek szert a közösségi oldalakon. Most végre elérkezett a trónfosztás ideje. Nemrég egy új cukrászati dizájn indult el, ami a 2D-s, rajfilmszerű süteményekre épül. Ezeket te is egyszerűen elkészítheted, alábbi cikkünkből pedig megtudhatod, hogyan.

Kinek ne lebegnének a szeme előtt a rajzfilmek ikonikus tortakülönlegességei? A 2D-s rajzok mindig túlzóan nagy méretekkel voltak ellátva, illetve csillogtak a cukormáztól. Természetesen mindezek rajzolva voltak, így sosem tudtuk ténylegesen megkóstolni őket. Mostanáig. A TikTokon terjedni kezdett egy trend, melynek a követői elkészítik ezeket a sütiket, vagy legalábbis abban a stílusban alkotnak.

A TikTokon Tigga MacCormack töltött fel elsők között ilyen videókat, így többek között neki köszönhető, hogy a cukrászatnak egy új ágát üdvözölhetjük. Ő személy szerint azt állítja, hogy Amy Bicknell tanárnőtől és részmunkaidős péktől kapta az ihletet. Bicknell korábban az Instagramon kezdte népszerűsíteni az újszerű stílust, amihez rövid útmutatót is írt.

​Így tudunk könnyen 2D-s tortákat készíteni otthon:

  • A díszítést alapvetően két módon lehet elkészíteni. Vagy fondanttal vagy vajkrémmel. Kezdésképp az elkészített tortatésztát be kell mázolni úgy, hogy a lehető legsimább felületet kapjuk;
  • Folytatásképp jöhetnek a körvonalak. Ezt fekete fondanttal vagy ugyanilyen színű cukormázzal lehet megoldani, amikből vékony, csőszerű vonalakat kell formázni. Ez egy nagyon kényes részlet, ugyanis törekedni kell a pontos vonalvezetésre;
  • Díszítés gyanánt mindent érdemes túlméretezni. Ha például egy szivárványos mintához megvannak a megszabott méretarányok, akkor azokat nyugodtan duplázzuk vagy triplázzuk meg. Végezetül egy kis cseresznye és extra cukorszórás is mehet a tetejére. Mindezekkel csak növeljük a képregényes, rajzfilmes hatást.

Fontos megemlíteni, hogy a fotózási szög lesz az, ami ténylegesen 2D-s megjelenést kölcsönöz majd a tortának.

A végeredmény egy ínycsiklandozó, kedvenc meséinkből kiragadott finomság, ami még a közösségi oldalainkon is jól mutat.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: PureWow