Kanapén ülő pár, férfi alszik, nő unatkozik

4 jel, hogy a kapcsolatotok unalmassá vált

Ezeket teheted, ha a párkapcsolatotokat unalmasnak érzed.


Az unalom érzése a párkapcsolatban számos okból előfordulhat. Roxy Zarrabi pszichológus szerint az unalmat okozhatja egy korábbi kapcsolati trauma, az abban való túlhajszoltság, vagy ha azt tanították, hogy a házasságban/kapcsolatban az unalom normális.

Annak ellenére, hogy mások mit tartanak normálisnak, az unalom káros lehet a párkapcsolatra, ha nem foglalkoznak vele.
Julia Woods párkapcsolati coach öt klasszikus jelét osztotta meg annak, ha a párkapcsolat kezd egy kicsit unalmassá válni.

1. Folyton ugyanazokat a dolgokat csináljuk

Az azonos rutin követése egy idő után unalmassá válhat. Árulkodó jel lehet, hogy a kapcsolat kezd unalmassá válni, ha már azelőtt meg tudjuk jósolni, mit fog mondani a partnerünk, mielőtt kimondaná azt.

Próbáljuk meg lassan megváltoztatni a rutinunkat. Például ha mindig ugyanabban az étteremben eszünk, próbáljunk meg más étterembe menni. Mikor voltunk utoljára randizni? Itt az ideje! A kulcs az, hogy folyamatosan új élményeket teremtsünk a partnerünkkel.

2. Nem tudjuk, miről beszéljünk


A világ legrosszabb érzése, ha nem tudjuk, miről beszéljünk, különösen a kapcsolatokban. Nemcsak kínos, de frusztráló is.
Az ilyen szünetek megtapasztalása nem abnormális, és nem jelenti a kapcsolatotok végét, de nem mindegy, milyen gyakran tapasztaljuk ezt.

Próbáljuk meg a megfelelő kérdéseket feltenni. Az eldöntendő kérdések helyett nyitott végű kérdéseket tegyünk fel, hogy gondolkodásra késztessük partnerünket. Kérdezzük meg tőle például, hogy mi az az egy dolog, amit nagyon vár ezen a héten, és miért? Ez esetlegesen izgatottá és nyitottabbá teszi a másikat az érzései megosztására.

Emellett pedig teremtsünk új élményeket. Menjünk el egy közös tanfolyamra vagy edzésre – az újabb élmények segítenek abban, hogy legyen miről beszélgetni.

3. Szexualitás

A szex fontos része a párkapcsolatnak, ne becsüljük alá. Az alábbiakban mind segíthet és jó hatással lehet a kapcsolatunkra:

  • Segít csökkenteni a szorongást
  • Kevesebb fizikai fájdalmat tapasztalunk
  • Magasabb szintű intimitás
  • Minőségi alvás
  • Alacsonyabb vérnyomás

A szex azonban többről szól, mint a fizikai előnyökről, segíthet a partnerrel való bizalom kiépítésében, az érzelmi gyógyulásban és az önbizalom építésében.

Mindenkinek más a szexuális vágya, és nagyon fontos, hogy ismerjük a partnerünkét. Beszéljük meg, és találjuk meg együtt az átlagot.

4. Nem helyezzük előtérbe az együtt töltött időt

Érthető, hogy a házasság alatt a dolgok eléggé kaotikussá válhatnak, és előfordulhat, hogy elfelejtünk minőségi időt tölteni a párunkkal.

Azonban kulcsfontosságú, hogy időt szakítsunk egymásra, függetlenül attól, hogy mi történik körülöttünk.
Ha szeretnénk újra fellobbantani a kialudt lángokat, íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni:

  • Otthoni randevúk
  • Közös főzés és takarítás
  • Közös hobbi

(yourtango)

Nyitókép: Shutterstock