egy nő és egy férfi ajtót nyit egy vendégnek

Erre a 8 dologra figyelj, hogy a vendégeid jól érezzék magukat az otthonodban

A vendégek fogadása − legyen szó akár egy alkalmi összejövetelről vagy egy díszes vacsorapartiról − stresszt okozhat, különösen, ha szorongó vagy maximalista hajlamokkal rendelkezel.


Ilyenkor szeretnéd, ha az otthonod minden részlete makulátlan lennie. Talán közben is azzal vagy elfoglalva, hogy mit gondolnak a vendégek a lakásodról. De nincs értelme időt és energiát pazarolni arra, hogy olyan dolgokon gyötrődj, amelyeknek nem lesz túl nagy jelentősége a vendégeid számára. Szakértőket kérdeztünk meg arról, hogy mi az, amit a vendégek valóban észrevesznek, ha nálad járnak.

​1. Az illat

Az otthonod illata már akkor köszönti a vendégeket, amikor belépnek, és valószínűleg örülnél neki, ha az első érzékszervi benyomásuk jó lenne. Mivel nem mindig ismerjük fel a saját otthonunk illatát, ezért fontos, hogy nyissunk ablakot, kapcsoljunk be egy diffúzort, cseréljük ki az alomdobozokat, vagy égessünk gyertyát, ha valamilyen szagot el kell takarni.

​2. A világítás

sz\u00e9p vil\u00e1g\u00edt\u00e1s\u00fa nappali

Fotó: Shutterstock

A jó világítás segít barátságos hangulatot teremteni az otthonodban − és a vendégeid ezt is észreveszik majd. Hasznos lehet, ha elhelyezel néhány asztali lámpát a terekben, vagy növeled néhány izzó teljesítményét. A megfelelő világítás egy hétköznapi teret is varázslatos környezetté változtathat. Próbáljunk meg különböző fényforrásokat beépíteni.

​3. A rendetlenség

A vendégek egy pillantás alatt észreveszik, hogy mennyire rendezett vagy rendetlen a helyiség. A közös területek rendbetétele segíthet a nyugodtabb légkör megteremtésében.

​4. A konyha és a fürdőszoba tisztasága

Nem kell szétdolgoznod magad, hogy otthonod minden szegletét megtisztítsd, mielőtt vendégeket fogadsz. De a konyha és a fürdőszoba alaptakarítása jó benyomást kelt. Ha tudod, hogy a vendégek a konyhában lesznek, szánj néhány percet a pultok letörlésére és a készülékek előlapjának tisztítására. A fürdőszobában töröld le a pultokat, tegyél ki friss törölközőket, és tisztítsd meg a WC-t.

​5. Szobanövények

Néhány zöld növény beépítése a lakberendezésbe élénk színt és textúrát ad a térnek, amit a vendégek is értékelni fognak. Ráadásul a szobanövények hangulatjavító tulajdonságokkal rendelkeznek, és segítenek jó energiát teremteni az összejövetelre.

​6. Üres falak

egy n\u0151 k\u00e9peket tesz fel a fal\u00e1ra

Fotó: Shutterstock

A csupasz falak kissé lehangolóak. Néhány művészeti alkotás és bekeretezett fotó hozzáadása csodákat tehet egy térrel. Egy olyan otthonba lépve, ami olyan, mintha még nem fejezték volna be a beköltözést, kevésbé érezzük magunkat otthonosan.

​7. A zene

Válassz valami olyan zenét, ami segít megteremteni azt a hangulatot, amire törekszel. Összeállíthatsz egy lejátszási listát, amely megfelel a parti témájának, vagy választhatsz olyan dalokat, amelyek pihentetőek és megnyugtatóak.

​8. A hőmérséklet

A hőmérséklet egy olyan elem, amiről néhány házigazda megfeledkezik, pedig nagyon fontos a vendégek élménye szempontjából.


Forrás: HuffPost Life

Nyitókép: Shutterstock