America Ferrera

America Ferrera kapta a Critics Choice Awards egyik legfontosabb díját

America Ferrera kapja a nyolcadik SeeHer-díjat a 29. Critics Choice Awardson − jelentette be a Critics Choice Association. A kitüntetést a 2024. január 14-én megrendezésre kerülő eseményen kapja meg.


A SeeHer-díjat olyan nő kapja, aki „kiáll a nemek közötti egyenlőség mellett, hitelesen ábrázol karaktereket, szembeszáll a sztereotípiákkal és feszegeti a határokat" − olvasható a közleményben. A SeeHer a nők és lányok médiában való pontos ábrázolásáért küzdő vezető globális mozgalom, amely olyan marketingesekből, médiaszervezetekből és iparági befolyásos szereplőkből áll, akik elkötelezettek a nemi előítéletektől mentes reklámok és média megteremtése mellett.

Ferrera legutóbb a Barbie és a Pénzeső című filmekben játszott, és leginkább az Betti, a csúnya lány, a Telt idomok, a Négyen egy gatyában és a Superstore – Az agyament műszak című alkotásokban nyújtott szerepeiről ismert. A színész, rendező és producer Ferrera már magáénak tudhat egy Emmy-díjat, egy Screen Actors Guild-díjat, egy ALMA- és egy Imagen-díjat is a Betti, a csúnya lányban nyújtott alakításáért.

Ferrera volt a Gentefied című Netflix-sorozat 1. és 2. évadának és a Superstore című sorozat executive producere és rendezője. Játékfilmes rendezői debütálása Erika Sánchez Nem vagyok a tökéletes mexikói lányod című regényének adaptációja lesz.

America Ferrera

Fotó: Getty Images

Ami az aktivista munkáját illeti, Ferrera 2020-ban kilenc másik nővel, köztük Eva Longoria Bastónnal és Christy Haubeggerrel együtt elindította a Poderistas elnevezésű kezdeményezést, mely egy digitális életmódközösség és nonprofit szervezet, amelynek célja, hogy tájékoztassa, megerősítse és inspirálja a latinákat, hogy átalakítsák életüket, közösségüket és nemzetüket.

Férjével, Ryan Piers Williamsszel és barátjával, Wilmer Valderramával Ferrera társalapítója volt a Harness-nek is − egy művészekből, influencerekből és alulról jövő vezetőkből álló közösségnek, amely a művészetet és a történetmesélést használja fel egy igazságosabb világ megteremtésére.

Ferrera emellett több nagyszabású eseményen is felszólalt, például a TED-en, a DNC-n és a March for Our Lives-on. Ő volt a 2017-es washingtoni Women's March on Washington nyitó szónoka és a művészek bizottságának elnöke.

A SeeHer-díj korábbi kitüntetettjei közé tartozik Viola Davis, Gal Gadot, Claire Foy, Kristen Bell, Zendaya, Halle Berry és Janelle Monáe.

Forrás: Variety

Nyitókép: Getty Images