Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe újra összeállt Harry Potter-beli kaszkadőrével egy doku miatt

Daniel Radcliffe egy HBO-dokumentumfilm kedvéért összeállt a Harry Potter-filmekbeli kaszkadőrdublőreivel.David Holmes szorosan együtt dolgozott Radcliffe-vel a Harry Potter-filmeken, amíg a Halál ereklyéi első részének forgatása közben gerincsérülést nem szenvedett 2009 januárjában. Az Essexből származó tornász, akit az első filmben Radcliffe hasonmásának szerepére választottak ki, eltörte a nyakát, és mellkastól lefelé lebénult.

A hamarosan megjelenő dokumentumfilm, amelynek címe David Holmes: The Boy Who Lived, és amelynek producere Radcliffe, novemberben debütál – írja a Guardian. A film az elmúlt évtizedben készült őszinte személyes felvételeket, Holmes kaszkadőrmunkájának kulisszák mögötti anyagát, a jelenlegi életének jeleneteit, valamint Holmes-szal, Radcliffeffel és másokkal készített intim interjúkat tartalmaz majd.

A film egy felnőtté válás története David Holmes kaszkadőrről, az angliai Essexből származó csodálatos tinédzser tornászról, akit kiválasztottak Daniel Radcliffe kaszkadőrdublőrének az első Harry Potter-filmben, amikor Daniel még csak 11 éves volt

− áll az HBO hivatalos szinopszisában.

Harry Potter \u00e9s a titkok kamr\u00e1ja, jelenetk\u00e9p, bal sz\u00e9len David Holmes

Fotó: Profimedia

A 10 év alatt elválaszthatatlan kötelék alakult ki Holmes és Radcliffe között, ám az utolsó előtti film forgatása során egy tragikus baleset következtében David súlyos gerincsérülést szenvedett. Az HBO szerint a Dan Hartley brit filmrendező által rendezett film egyetemes témákat tükröz majd: a nehézségekkel való együttélés, a felnőtté válás és az identitás megszilárdítása egy bizonytalan világban.

A most 42 éves Holmes részleteket árul el tragikus balesetéről, amely a Warner Bros Leavesden-i stúdiójában történt egy repülős jelenet közben. Elmondta, hogy egy nagy szilárdságú drót húzta őt hátra a robbanás hatásait utánzó „rángatózós" mutatvány során. Holmes azonban nekilódult egy falnak, és azonnal kitörte a nyakát.

Elmondása szerint az új HBO-dokumentumfilm nemcsak a kamera előtt elért eredményeiről szól, „hanem a mindennapos kihívásokról is, amelyekkel nap mint nap szembesülök, és az élethez való általános hozzáállásomról".

Nem ez az első alkalom, hogy Radcliffe és Holmes a Harry Potter-filmek óta együttműködnek − 2020-ban a páros összefogott, hogy elindítsák Holmes Cunning Stunts podcastját, amelyben más kaszkadőrökkel készítenek interjúkat Hollywood-szerte, amivel a kaszkadőrök körülötti mítoszokat szeretnék eloszlatni, miszerint ők emberfelettiek.

Nyitókép: Getty Images