Dodi Fayed

Ki is volt pontosan Dodi Fayed, Diana utolsó szerelme?

A korona utolsó évada Diana hercegné és Dodi Fayed rövid és tragikus végű románcát mutatja be. A pár 1997. augusztus 31-én halt meg autóbalesetben. De ki is volt valójában Diana utolsó szerelme?


A Netflix kedvelt drámasorozata a hatodik évaddal tért vissza, és az első négy epizód november 16-án jelent meg. Az évad fennmaradó hat epizódja - a második rész - december 14-én kerül feltöltésre a streaming felületén.

Bár a nézők már az 5. évadban is láthatták rövid időre Dodi Fayedet, a hatodik évadban a története tovább folytatódik. Íme minden, amit Dodi Fayedről tudunk.

Ki volt Dodi Fayed?

A muszlim vallású Fayed fényűző életet élt és ideje nagyrészét Franciaország és Egyiptom között töltötte. A svájci Le Rosay iskolában kezdte tanulmányait, mielőtt a Sandhurst brit katonai akadémiára járt volna. Ezután az Egyesült Arab Emírségek légierejében kapott megbízatást.

A The Guardian szerint húszas évei elején havi 400 000 font zsebpénzzel rendelkezett, mivel milliárdos apja tulajdonában volt a párizsi Ritz szálloda és a londoni Harrods áruház.

Ezután sikeres filmes karrierbe kezdett, amelyet A korona ötödik évadában be is mutattak. Ő volt a producere az 1981-es Tűzszekerek című filmnek, amely Oscar-díjat nyert. Olyan filmekben is közreműködött, mint A skarlát betű és Steven Spielberg Hook című filmje, amelyben a néhai Robin Williams játszotta a főszerepet.

A filmiparban eltöltött évei alatt a pletykák szerint számos hírességgel járt.

Hogyan ismerkedett meg Dianával és mennyi ideig voltak együtt?

A korona ötödik évadában kiderült, hogy Diana és Fayed 1986-ban találkozott egymással először, egy windsori pólómeccsen. A pár kapcsolata azonban csak 1997-ben kezdődött, amikor Fayed apja meghívta a walesi hercegnőt és gyermekeit, hogy nyárra a vendégei legyenek a jachtja fedélzetén St Tropezben.

Diana sok időt töltött Fayeddel és az utazásaikról készült lesifotók mindig címlapra kerültek. 1997 augusztusában pedig egy olyan fotó készült róluk, melyen csókolóznak. Állítólag ez lett az egyik legdrágábban eladott paparazzi fotó.

Azt is tudjuk, hogy 1997. augusztus 30-án Fayed és Diana egy éjszakára megálltak Párizsban, ahol a Ritzben szálltak meg. Erre azután került sor, hogy kilenc napot töltöttek a Földközi-tengeren Mohamed jachtján.

Mikor a pár elindult volna a párizsi szállodából a Place Vendome téren már gyülekezett a sajtófotósok hada. A lesifotósok elől menekülve egy Mercedes-Benzben utazott a pár, akik életüket veszítették a francia főváros Pont de l'Alma alagútjában autóbalesetben.

Fayed eljegyezte Dianát?

A sorozat a hatodik évadban sokat foglalkozik azokkal az 1997-ben felröppent pletykákkal, miszerint Diana és Fayed jegyben jártak a baleset előtt. Az évad harmadik epizódjában a filmproducer elővett egy gyűrűt, hogy megkérje Diana kezét, amikor a párizsi Ritz Hotelben szálltak meg. Diana azonban leállította a lánykérést, és közölte vele:

„Közel sem állok készen egy újabb házasságra.”

Bár valószínűleg már sosem tudjuk meg, hogy pontosan mi is történhetett a két fiatal között, egy biztos: tragikus haláluk az egész világot megrázta, hiányuk pedig máig pótolhatatlan űrt teremtett sok ember számára.

Diana hercegnő és Dodi Fayed emlékműve az angliai Harrods áruházban, melyet Fayed apja, Mohamed Al-Fayed állíttatott. 

Diana \u00e9s Dodi Fayed eml\u00e9k\u00e9re \u00e1ll\u00edtott d\u00edsz

Getty



Nyitókép: Getty

(Independent)