Lily Collins az Emily Párizsban című sorozatban

Ekkor jöhet az Emily Párizsban negyedik évada

2022 januárjában erősítette meg a Netflix, hogy berendelték a sorozat 3. és 4. évadát. Utóbb tavaly év végén debütált, és az már biztos, hogy idén nem látjuk az új részeket.

Ahogy azt már megszokhattuk, az Emily Párizsban 3. évada néhány megválaszolatlan kérdéssel zárult, így a rajongók idén is tűkön ülve várhatták, mit tartogat a népszerű sorozat az új részekre.

A harmadik évad végén Emily szerelmi háromszöge a csúcspontjához érkezett bonyolódott Gabriellel (Lucas Bravo) és Alfie-val (Lucien Laviscount), ráadásul kiderült Camille (Camille Razat) várandós Gabriel gyermekével.

„[Emily és Gabriel] szerelme rossz csillag alatt született. Azt hiszem, hogy a következő évaddal kapcsolatban egy nagy kérdés, hogy [ne feledjük, hogy] Emily nem a szerelem miatt jött Párizsba – hanem egy munka miatt. Szerintem mindketten egy másik, érettebb helyen vannak az életükben, határozottan egy bonyolultabb helyen”

– nyilatkozta Darren Starr, a sorozat készítője a Deadline-nak adott interjújában nemrég.

Az biztos, hogy a négy szereplő mindegyike visszatér az új részekben, mellettük pedig ismét látható lesz Philippine Leroy-Beaulieu Sylvie-ként, Ashley Park Mindy-ként, Samuel Arnold Julianként és Bruno Gouery Luc-ként.

Bár a pontos megjelenési dátumot még nem tudni, a sorozat negyedik évadának forgatása 2024 elején kezdődik. Ez azt jelenti, hogy legkorábban 2024 végén vagy 2025 elején lesznek láthatók az új részek.

A nagy csúszás oka a számos filmet és sorozatot érintő hollywoodi írósztrájk volt, ami miatt az idén nyár végére-ősz elejére tervezett forgatást elhalasztották.

Az amerikai forgatókönyvírók idén május elejétől szeptember végéig óta sztrájkoltak, majd érdekképviseleti szervezeteik megállapodásra jutottak a filmstúdiókkal és streaming-szolgáltatókkal. Az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe (WGA) vezetősége egyhangúlag döntött a sztrájk felfüggesztéséről.

Lesz 5. évad?

Darren Star ezzel kapcsolatban korábban annyit mondott, hogy a negyedik évad után teljesen készen áll a történet folytatására.

„Határozottan úgy gondolom, hogy a sorozatnak a következő évadon túl is van élete. Nem feltétlenül egy utolsó fejezetként van elképzelve. Azt hiszem, mint minden más sorozat, ez is egy gazdag együttes. Nincs vége a láthatáron, amíg mindenki úgy nem érzi, hogy itt az ideje befejezni.”

Hozzátette, nem hiszi, hogy a sorozatot korlátozza az évadok száma, szerinte inkább az, hogy mindenki lelkesedése és izgatottsága, hogy ezt csinálja és történeteket meséljen ezekről a karakterekről.

„...mert szerintem a világ, különösen a harmadik évad után, a sorozat univerzuma kitágult, mert olyan fantasztikus karakteregyüttesünk van, de szerintem túlmutat azon, hogy Emily Párizsban, ami nagyon izgalmas.”