Fantomszál (2017), jelenetkép

6 film szilveszter estére, amivel érdemes várni az új évet

Akár hiszed, akár nem, az új év köszöntéséhez nem feltétlenül kell nagy partikat rendezni vagy tűzijátékot dobálni.


Mi lenne, ha idén inkább áthívnál néhány jó barátot egy kis popcornnal és egy lista szilveszteri témájú filmmel, és hagynád, hogy a sztárszínészek gondoskodjanak számotokra a fergeteges ünnepi kalandokról?

Hogy segítsünk, az alábbiakban 6 kedvenc szilveszteres tematikájú filmünket gyűjtöttük össze, amelyekkel garantáltan jól fog telni az idő a nagy visszaszámlálás előtt.

​1. Carol (2015)

Egy 1950-es évekbeli queer-drámát Cate Blanchett főszereplésével, Todd Haynes rendezésében már az ünnepi hangulat, a vintage esztétika és a lenyűgöző jelmezek miatt is érdemes megnézni − de a Blanchett által alakított Carol és a Rooney Mara által megformált Therese közötti vágyakozás még inkább a csúcsra emeli ezt a filmet.

​2. Időről időre (2013)

Tim Lake (Domhnall Gleeson) komolyan veszi az „új év, új én" mondást, amikor egy szilveszteri buli után megtudja, hogy képes időutazni. De ahogy megismerjük az elragadóan esetlen Tim családját és erős köteléküket (és Rachel McAdamsot, a szerelmét), ez a romantikus vígjáték megfacsarja a szívünket.

​3. A Keresztapa: II. rész (1974)

A valaha filmre vitt egyik legikonikusabb jelenetben Michael Corleone (Al Pacino) a kubai New York-i buliban megragadja testvérét, Fredót (John Cazale) a fejénél fogva megcsókolja, majd felfedi, hogy tud Fredo árulásáról. A fájdalom Michael szemében, ahogy kimondja: „Összetörted a szívemet", évtizedekig belénk ég.

​4. Egy fiúról (2002)

Az Egy fiúról a nyaralási hangulat és a Will (Hugh Grant) és Marcus (Nicholas Hoult) közötti földhözragadt apa-fiú kapcsolat miatt került erre a listára. Ráadásul az a megható jelenet, amelyben Will találkozik Rachellel (Rachel Weisz) szilveszterkor, egyformán zűrös és átélhető.

​5. Fantomszál (2017)

Daniel Day-Lewis utolsó filmje, a Fantomszál középpontjában egy századközépi divattervező (Day-Lewis) és új múzsája és szeretője (Vicky Krieps) áll. A film egyik leglélegzetelállítóbb jelenete egy lenyűgöző lila ruhának, az Auld Lang Syne melankolikus előadásának és a bálteremben Krieps után kutató Day-Lewisnek köszönhető, és olyan szilveszteri hangulatot varázsol, amelyet nem felejtesz el egyhamar.

​6. Ocean's 11 (1960)

A '60-as évekbeli film, amely elindította az Ocean's franchise-t. Ebben a filmben olyan nagy nevek szerepelnek, mint Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. és Dean Martin. Kövesd végig a Rat Packet egy aprólékosan megtervezett szilveszteri rabláson. Ha befejezted, ugorhatsz is 2001-re, hogy megnézd, hogyan folytatja a történetet George Clooney.

Forrás: Vogue

Nyitókép: Profimedia