Két ember egyszerre nyúl pattogatott kukoricáért filmnézés közben

Íme 4 a valaha volt legjobb szilveszteri filmek közül!​

Szilveszterre készülve bőven találhatunk az alkalomhoz megfelelő filmeket. Szerencsére nem kell a legújabb, kicsit rosszabb megjelenésekhez ragaszkodni, hanem régebbi, vagy akár klasszikus művekhez is visszanyúlhatunk. Alábbi cikkünkbe 4 kiváló tippet gyűjtöttünk össze.

1. Félévente randevú

A szilveszteri fogadalmak olykor teljesülnek és egy életre szóló változást hoznak a mindennapokba, máskor viszont a körülmények közbeszólnak. Ez az 1957-es film egy szilveszteri románccal kezdődik. A két főszereplő, Deborah Kerr és Cary Grant egy hajón töltik az ünnepet, ahol azonnal szerelembe esnek egymással.

A probléma csak az, hogy mindketten valaki mással készülnek megházasodni. Megoldás gyanánt elhatározzák, hogy szakítanak aktuális párjaikkal, majd pontosan fél év múlva ismét találkoznak, helyszínnek pedig az Empire State Building tetejét nevezik meg. Vajon gond nélkül véghez viszik a tervüket?

2. Carol

Ebben a 2015-ös alkotásban szintén egy újévi csók indítja el a bonyodalmakat. Az 1900-as évek első felében a két központi karakter Carol — akit Cate Blanchett — és Rooney Mara Therese-e pont az ünnepek alatt találnak egymásra. Az abban a korban rossz szemmel nézett szerelmük sok bonyodalomba ütközik, többek között Therese elhidegült férjének bosszúszomjába is.

3. Időről időre

Mit változtatnék meg az elmúlt évben, ha visszamehetnék az időben? Valószínűleg ez a kérdés sokak fejében megfordul az esztendő utolsó óráiban. Az Időről időre középpontjában egy időutazó fiú áll, aki kedvére visszaugorhat a múltba, hogy megváltoztathassa a tetteinek végkimenetelét. Többek között így talál rá a szerelmére is, akit Rachel McAdams testesít meg. De vajon biztosan minden rosszat meg kellene változtatni a múltban, hogy boldogok legyünk a jelenben?

4. Az étkezde

Az év végén mindenki emlékezetében élénken élnek az elmúlt hónapok szomorú, stresszes, vagy éppen önfeledtül vidám pillanatai, melyek aztán maradandó emlékekként mesélhetők a barátoknak és a családtagoknak. Barry Levinson író-rendező éppen ezeket a nosztalgikus hangulatú beszélgetéseket akarta megjeleníteni a filmjében. A történet szerint négy barát az 1950-es évek Baltimore-i étkezdéjében beszélget a felnőtté válásuk rögös útjáról.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Vanity Fair