Mary Elizabeth Winstead és Ewan McGregor a A Gentleman is Moscow című sorozat premierjén a MoMA-ban New Yorkban 2024. március 13-án

Intimitás-koordinátor segítette egy színész házaspár munkáját

A házaspár együtt szerepel a Showtime A Gentleman in Moscow című sorozatában, melyben közös szexjelenük forgatásán intimitás-koordinátor segítette őket.


Ewan McGregor és Mary Elizabeth Winstead hálásak, hogy intimitás-koordinátorok segítették munkájukat a forgatáson.

A Gentleman in Moscow című sorozatban McGregor Alexander Rostov grófot alakítja, akit a szovjetek a pazar Hotel Metropol egy padlásszobájába száműznek, és megfenyegetik, hogy megölik, ha kijön onnan. Winstead karaktere, Anna Urbanova filmszínésznő, a hotel egyik látogatója az Amor Towles bestseller regénye alapján készült sorozatban.

McGregor, aki egyben a sorozat executive producere is, nemrég a Radio Timesnak elmondta, hogy a Winsteaddel közös meztelen jelenetekhez nagy szükség volt egy intimitás-koordinátorra a forgatáson.

„Még mindig szükséges, mert a stábról is szó van, és furcsa emberek előtt meztelenkedni, furcsa a kamera előtt intimnek lenni. Ha táncjelenetet csinálnál, lenne egy koreográfusod. Ez most már fontos része a munkának, mert ez az a valaki, akivel a rendező és a színészek találkoznak középen.”

A színész hozzátette, hogy egy, a 22 éves lánya korú színész a múltban nyomást érezhetett, hogy beleegyezzen, hogy „felesleges” jelenetekben meztelenül szerepeljen, intimitás-koordinátorok nélkül. Manapság ez már egészen másképp van.

„Aztán öt évvel ezután visszanézhet, és azt mondhatja: 'Bárcsak ne tettem volna. Miért vagyok meztelen abban a jelenetben? Szükségtelen. Most van valaki, akivel beszélget, akinek a karrierje nem ennek a személynek a vállán nyugszik”

– fogalmazott.

Nem McGregor az egyetlen színész, aki a közelmúltban az intimitás-koordinátorok fontosságáról beszélt: Kate Winslet a New York Timesnak adott interjújában reflektált a karrierjére, melyben elmondta, hogy azt kívánta, bárcsak minden meztelen jelenetben, amelyben valaha is szerepelt, segítette volna őt egy intimitás-koordinátor.

„Minden egyes alkalommal, amikor szerelmi jelenetet kellett játszanom, vagy részben meztelennek kellett lennem, vagy akár csókjelenetet is kellett volna csinálnom, jól jött volna egy intimitás-koordinátor. Jó lett volna, ha valaki a sarkamban van, mert mindig ki kellett állnom magamért. Amikor fiatal vagy, annyira félsz attól, hogy felbosszantod az embereket, vagy bunkónak vagy szánalmasnak tűnsz, mert szükséged lehet ezekre a dolgokra. Szóval nagyon-nagyon nehéz volt megtanulni, hogy hangot adj magadnak ezekben a közegekben”

– nyilatkozta.

(Indiewire)

Nyitókép: Profimedia