Jóbarátok, jelenetkép

Klasszikus Jóbarátok epizódot cenzúráztak az Egyesült Királyságban − ez az oka

Bár a Jóbarátok minden idők legnépszerűbb és legsikeresebb sitcomja, a sorozat néhány epizódja eredetileg nem mindenhol váltott ki jó fogadtatást.


Ide tartozik a 4. évad Az ingyen pornó című epizódja, amelyet az eredeti, 1998-as első adásakor cenzúráztak az Egyesült Királyságban – írja a Bustle.

Rajongóként bizonyára te is emlékszel rá, hogy a szóban forgó epizódban Chandler Bing (Matthew Perry) és Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) felfedezik, hogy hozzáférnek egy ingyenes felnőtt tartalmakat sugárzó csatornához a tévéjükön. A pornográfiára való számos utalást tartalmazó epizódot az Egyesült Királyságban a szokásosnál jóval későbbi időpontban sugározták, és az azt követő években korlátozottan engedték újra levetíteni. A Joey és Chandler tévéjén futó explicit tartalmú filmek képi megjelenítését is cenzúrázták.

A Redditen néhány brit Jóbarátok-rajongó elárulta, hogy soha nem látták az említett részt, mivel a sitcom eredeti brit anyacsatornáján, a Channel 4-en és az E4-en „alig mutatták". Azt is megjegyezték, hogy miután a Comedy Central UK megszerezte a sorozat jogait, a 4. évad epizódját végre teljes egészében is leadták.

A Comedy Central felvétele nagyszerű volt, mert végre a vágatlan változatot mutatták, ahol nem ugrott át a sorozat véletlenszerű közönségnevetésbe, mert kivágtak egy durva viccet

− emlékezett vissza egy felhasználó.

Ahogy a rajongók rámutattak, nem ez volt az egyetlen klasszikus Jóbarátok epizód, amelyet cenzúráztak az Egyesült Királyságban: a rajongók számos más viccet és történetszálat is megosztottak, amelyeket kivágtak a sorozatból.

Tudom, hogy az Egyesült Királyságban az előírások miatt az E4 kivágott egy aprócska részt a 9. évadban abból a jelenetből, amikor Chandler hazaér a munkából Tulsában, és úgy dönt, hogy pornót néz, mielőtt átkapcsol a cápás programra

− osztotta meg egy rajongó.

Az egyik felhasználó a 4. évad egy másik epizódját is felhozta, azt állítva, hogy több sort is kivágtak az epizódból, amikor adásba került. Mivel dél körül vetítették, szerették volna elkerülni a b-betűs szót.

Nyitókép: Getty Images