Lady Gaga

Lady Gagával debütál az új Joker-film Velencében

Ma kerül sor a Lady Gaga és Joaquin Phoenix főszereplésével készült Joker: Kétszemélyes téboly (Joker: Folie à Deux) című film világpremierjére a Velencei Filmfesztiválon.


Todd Phillips filmje a fesztivál egyik legjobban várt alkotása, amely öt évvel azután, hogy a Joker elnyerte az Arany Oroszlánt, a hivatalos versenyprogramban játszik. A Warner Bros. a sötét képregényfilmet még az októberi mozibemutató előtt fényes fesztiváloztatásban részesíti.

A filmben a Phoenix által alakított Arthur Flecket Arkhamben helyezik el, ahol a bűnei miatt bírósági tárgyalásra vár. Ott találkozik Gaga Harley Quinnjével.

Tudtuk, hogy valami olyan őrültet és rettenthetetlent akarunk alkotni, mint maga Joker. Így Scott Silver és én írtunk egy forgatókönyvet, amely még jobban elmélyült az identitás gondolatában. Ki az az Arthur Fleck? És honnan származik a benne lévő zene?

− írta Phillips a rendezői nyilatkozatában.

A Joker folytatása olyan filmekkel versenyez a fesztivál fődíjaiért, mint Pedro AlmodóvarThe Room Next Door-ja, Luca GuadagninoQueerje, Pablo LarraínMaria című filmje és Halina ReijnBabygirl című filmje. A díjakat a fesztivál utolsó napján, szeptember 7-én adják át.

Lady Gaga \u00e9s Michael Polansky Velenc\u00e9ben

Fotó: Getty

Elég nagy a felhajtás akörül is, hogy vajon mit visle majd Gaga a nagy hollywoodi sztárokkal − köztük Angelina Jolie-val, George Clooneyval és Brad Pitt-tel − teletűzdelt eseményen.

Hat évvel ezelőtt, a Csillag születik című film premierén tökéletesen játszotta a filmsztár szerepét, nagyszerű belépője bekerült a fesztivál legikonikusabb pillanatai közé. Emlékeztek még, amikor a vízi taxi oldalán ült abban a fekete Jonathan Simkhai melltartós ruhában, és csókokat küldött a rajongóknak és a fotósoknak? Később, a vörös szőnyegen egy feltűnő halványrózsaszín, tollas Valentino Couture ruhát viselt, amely még jobban kiemelkedett az esős háttér előtt.

Forrrás: The Independent

Nyitókép: Shutterstock