Ryan Gosling a 96. Oscar-díjátadón a Dolby Theaterben, Hollywoodban, 2024. március 10-én

Ryan Gosling majdnem szerepet kapott egy kultikus sorozatban

Lehet, hogy máshogy alakult volna a karrierje?

Ryan Gosling legutóbb az Oscar-díjátadón való I'm just Ken című Barbie-film betétdal szám előadásával kápráztatott el minket, és bár olyan sikerfilmekből ismerjük, mint a Szerelmünk lapjai és a La La Land, a színész számára nem volt mindig zökkenőmentes az élet. Annak idején például lemaradt a Szívek szállodája (Gilmore Girls) egyik szerepről.

A Szívek szállodája rajongói fesztiválon 2016-ban Jami Rudofsky casting igazgató felidézte, milyen volt, amikor először találkozott Goslinggal egy másik tini dráma szereplőválogatásán, és lenyűgözték Gosling színészi képességei.

„Ez volt az egyik legelképesztőbb meghallgatás, amit valaha láttam”

– mondta Rudofsky, majd hozzátette, hogy amikor a Szívek szállodája egy focista karakterére castingoltak, ő ajánlotta Goslingot a sorozat készítőjének, Amy Sherman-Palladinónak. A színész azonban nem szerepelt túl jól meghallgatáson és nem kapta meg a szerepet.

„Azt mondtam, Mara, Amy, ez a srác egy hatalmas sztár. Imádni fogjátok őt. Erre ők: 'Nem értjük'.”

Bár Rudofsky folyamatosan próbálta rábeszélni az alkotókat Goslingra, szerinte még a színész is tudta, hogy nem ő a megfelelő a szerepre.

„Nincs meg benne a Gilmore Girls hangulata, szóval nem hiszem, hogy érezte. Tudta, hogy nem illik hozzá.”

Nem Gosling az egyetlen színész, akinek nem sikerült szerepet kapnia a népszerű sorozatban. 2015-ben a Tökéletes hang sztárja, Anna Kendrick a New York Times-nak elmondta, hogy egyszer ő is próbálkozott a sorozatban, sikertelenül.

„Az emlék, hogy egy időben nem tudtam vendégszerepet foglalni a Gilmore Girlsben, mindig a fejemben van”

– mondta.

A Mad Menből ismert Jon Hamm is jelentkezett a Szívek szállodája meghallgatására, és bár kapott egy kisebb szerepet a sorozat egy epizódjában, melyben szerepet Peyton Sandersként (Lorelai potenciális udvarlójaként), soha többé nem szerepelt a sorozatban.

(Bustle)

Nyitókép: Profimedia