Különböző országok zászlói, mellette a füléhez kezét tevő nő - akcentusok

Már nem a francia a világ legszexibb nyelve

Letaszították a világ legszexibb akcentusa címről.


A Babbel nyelvtanulási oldal szerint már nem a francia a világ legszexibb akcentusa. Ez a kijelentés sokak számára csalódást fog okozni, különösen azért, mert a Babbel korábban, 2017-ben több mint 15 000 embert kérdezett meg, akik a franciát nevezték meg a legszexibb akcentusnak.

6000 embert kérdeztek meg az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Spanyolországból, Olaszországból és Németországból, valamint az Egyesült Államokból, hogy értékeljék, mely nyelveket tartják a legszexibbnek, legromantikusabbnak és legszenvedélyesebbnek.

Az eredmények szerint a vizsgálatban részt vevők közül a legtöbben az olasz nyelvet tartották a legszexibbnek és a legromantikusabbnak.

Noël Wolf, a Babbel nyelvtanára a Daily Mail-nek elmondta, hogy az olasz nyelvnek vannak bizonyos jellemzői, amelyek hozzájárulhatnak a vonzerejéhez.

„A hangmagasság emelkedése és süllyedése a beszélt olaszban olyan zenei minőséget teremthet, amelyet egyesek csábítónak és vonzónak találnak. Bizonyos hangtani jellemzők, mint például az „r” hangok gördülése, jellegzetesek lehetnek az olaszban, amit sokan bájosnak vagy vonzónak tartanak”.

A legudvariasabb nyelvnek a brit angolt találták, míg a legközvetlenebb nyelvnek a németet választották.

A felmérés a különböző nyelveket beszélő partnerekkel kapcsolatos attitűdöket is vizsgálta. A megkérdezett britek több mint 70%-a számolt be arról, hogy ha a romantikus partnere más anyanyelvű, mint ő maga, akkor a nyelvtanulás segítené a kettejük közötti erősebb érzelmi kapcsolat kialakulását.

2017-ben Patti Adank nyelvész, a University College London beszédészlelés és beszédprodukció professzora úgy fogalmazott, hogy az angolul beszélők vonzódnak egy olyan nyelv dallamához, mint a francia vagy az olasz.

Más nyelvészek és pszichológusok is gyakran hivatkoztak arra, hogy az akcentusokkal kapcsolatos társadalmi és kulturális asszociációk húzóerőt jelentenek az ilyen jellegű felmérésekben.

(Euronews)

Nyitókép: Shutterstock