Barbie rózsaszín háttér előtt

Hamarosan kiállításra megy Barbie

A tárlat az ikonikus Mattel-baba 65 évét ünnepli.

Greta Gerwig idén nyáron bemutatott, rekordot döntő Barbie-filmjének (kritikánk itt olvasható róla) sikere után a világ leghíresebb játéka 2024-ben egy különleges kiállításra érkezik a londoni Design Múzeumba, írja az Independent.

A Barbie-t gyártó Mattel játékgyártó céggel való együttműködés révén a múzeum különleges hozzáférést kapott a Kaliforniában található Barbie-archívumhoz.

A kiállításon számos ritka és egyedi tárgy lesz látható, valamint más, a márka történetét elmesélő, kulcsfontosságú darabok.

A három éve készülő tárlat 2024. július 5-én nyílik meg és 2025 februárjáig lesz megtekinthető. A jegyek tavasztól vásárolhatók meg.

A kiállítás a Barbie történetét a design szemszögéből vizsgálja, beleértve a divatot, az építészetet, a bútorokat és a járműtervezést.

„A Barbie az egyik legfelismerhetőbb márka a világon, és ahogyan azt a közelmúltban láthattuk, története minden új generációval együtt fejlődik. Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetjük, hogy Barbie 65. születésnapját egy nagyszabású kiállítással tervezzük megünnepelni. Alig várjuk, hogy jövőre szemet gyönyörködtető tárgyak egész sorát állíthassuk ki, némelyik ismerős, de sok eddig soha nem látott, hogy bemutathassuk a dizájn fejlődését Barbie világának évtizedei alatt”

– mondta el Tim Marlow, a múzeum vezérigazgatója.