Netflixet néző nő otthonában

Felháborodtak a nézők, mégsem törli a Netflix a népszerű sorozatot

Szuper hír az európai előfizetők számára.

A Netflix az utolsó pillanatban visszavonta egyik legnézettebb műsora, a The Office eltávolítását. Decemberben derült ki, hogy a sorozat 2023 januárjától lekerül a streamingszolgáltatóról, ami hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában.

A műsor eltávolítása 2019 júniusa óta várható, amikor az NBC, a műsort eredetileg sugárzó hálózat bejelentette, hogy öt éven keresztül kizárólag saját streamingszolgáltatásán vezeti a sorozatot.

Ennek 2021. január 1-jén kellett volna hatályba lépnie, vagyis a The Office legalább 2026-ig nem került volna vissza a Netflixre.

A Netflix Néznivalók nevű füle azonban arról számolt be, hogy egy utolsó pillanatban kötött megállapodásnak köszönhetően a The Office US továbbra is a platformon marad, és további két évig lesz streamelhető, azonban ez csak az európai területekre vonatkozik.

A döntés nyilvánvalóan nemcsak a rajongók, hanem a Netflix számára is igen kedvező. 2018-ban egy Nielsen-jelentés feltárta, hogy az előfizetők több percet nézték a The Office-t, mint bármely más tévéműsort.

A streaming szolgáltatás egykor 100 millió dollárt fizetett azért, hogy csak egy évig a platformon tarthassa a Jóbarátok című sorozatot, mely műsor meg sem közelítette azt, hogy az Egyesült Államokban ugyanannyi órát streamelték, mint a Steve Carell főszereplésével készült sorozatot.

Az Office az évek során erős rajongótábort épített ki. A Ricky Gervais és Stephen Merchant BBC-sorozatának adaptációjaként indult sorozat hamarosan önálló életre kelt, köszönhetően a Jenna Fischer,John Krasinski és Rainn Wilson alkotta csapatnak.

Az Independentnek adott interjújában Krasinski elmondta, hogy kész újraegyesíteni a csapatot egy esetleges folytatáshoz.

„Teljesen belevágnék. Őszintén mondhatom, hogy még soha nem voltam ilyesmiben. Mindannyian várjuk a napot, amikor újra megtehetjük. Remélhetőleg megtaláljuk a módját.”