One Day, jelenetkép

Ezen a 7 csodás európai helyszínen forgatták a One Day című sorozatot

A Netflix-siker egy se veled, se nélküled párt követ 20 éven át álomszerű európai úti célokon keresztül. A történet David Nicholls bestseller regényén alapul, és a nézők egyből rákattantak a két barát közötti drámára.


A keserédes szerelmi történet Emma Morley és Dexter Mayhew (Ambika Mod és Leo Woodall) életét mutatja be, akik 1988. július 15-én, az Edinburgh-i Egyetem elvégzésének napján találkoznak. A következő 20 évben minden évben megismétlik a találkozót ezen a dátumon. Kapcsolatuk éveit számos különböző helyszínen követhetjük nyomon, ahová együtt vagy külön utaznak.

​Hol forgatták a Netflix One Dayt?

A Netflix szerint:

Minden egyes helyszínen az volt a cél, hogy Em és Dex szemével lássuk a helyszínt, ne csak a nevezetességeket.

Most elrepülhettek velünk megnézni, hol forgatták kedvenc új sorozatunkat.

​1. Edinburgh Castle, Skócia

A sorozat a skóciai Edinburgh-ban kezdődik és végződik, így a történelmi város fontos volt a produkció szempontjából. Em és Dex először az Edinburgh-i Egyetem Old College-jában találkoznak a diplomaosztó esti partin. A sorozatot az egyetem kampuszán és az utcákon forgatták.

​2. Primrose Hill, London

A sorozatot az Egyesült Királyság több helyszínén is forgatták, többek között Hertfordshire-ben, a londoni Savoy Hotelben, a King's Cross pályaudvaron és a gyönyörű Primrose Hillen. A londoni Camden kerületben, Primrose Hillben Em és Dex papírpohárból isszák a bort, miközben Emma az eddigi életét siratja.

​3. Arthur's Seat Edinburgh-ban

Ez a sorozat egyik legfontosabb helyszíne, Em és Dex az első találkozásuk napján túráznak fel a tetejére. Az Arthur's Seat később is megjelenik a filmben, amikor az idősebb Dexter a lányával, Jasmine-nel meglátogatja a meredek hegyet, és felidézik az Emmel töltött első éjszakát. A stáb egészen az Edinburgh-i Holyrood Parkban található Arthur's Seat tetejéig felmászott, mivel szerették volna, hogy a nézők úgy érezzék, mintha Emmel és Dexszel együtt néznék a várost.

​4. Párosz-sziget, Görögország

A 4. epizódban Emma és Dexter egy drámákkal teli nyaralásra indulnak Pároszra − egy elbűvölő görög szigetre az Égei-tengeren, a Kikládok szigetcsoport szívében. Parikia, a sziget fővárosa és fő kikötője is szerepel a sorozatban; szép, fehérre meszelt, színes bougainvillákkal díszített épületeivel, szűk macskaköves utcáival és élénk, tavernákkal és kávézókkal szegélyezett vízparti sétányával.

​5. Róma, Olaszország

A második epizódban Dex (aki most tanárként dolgozik) Rómában van diákjaival, miközben Em egy meglehetősen unalmas vándordrámacsoportban lép fel Angliában. Két, a Piazza Navona közelében lévő szállodában forgatták a sorozatot, ahol Dexter találkozik a szintén karizmatikus anyjával (Essie Davis). A terasz a Bio Hotel Raphaël része a Largo Febón, míg a bejárat, ahol Dex elbúcsúzik a szüleitől, a Campo de' Fiori.

​6. Párizs, Franciaország

P\u00e1rizs

Fotó: Shutterstock

Dexter a 12. epizódban érkezik Párizsba, ahová Emma átköltözött. A Gare du Nord melletti Rue Pierre Semard-on sétálnak, mielőtt megállnak egy szívhez szóló beszélgetésre a Passerelle Emmanuelle Riva-n, a Canal St Martinon átívelő vashídon. Végül elérik Emma lakását a 13. kerületben, a Rue des Gobelins-en.

​7. Hatfield House Hertfordshire-ben

Az angliai Hertfordshire-ben található Hatfield House szintén szerepelt a sorozatban. Itt forgatták a Tilly esküvőjét követő fogadást. Ez egy népszerű filmes helyszín, hiszen a Bridgerton család és a Sarolta királynő egyes jeleneteit is itt forgatták.


Forrás: Euronews

Nyitókép: Profimedia