Hidegvér, filmjelenet, 2023

5 Netflix-film az őszi estékre, amit nem érdemes kihagynod

Annyi film elérhető már a streamingszolgáltatóknál, hogy nem csoda, ha nehezen döntünk, melyiket válasszuk.


Egyáltalán nem szégyen a Netflix rangsorához fordulni segítségért – mi is így tettünk. Mostani listánkban főleg a legnépszerűbb újdonságok szerepelnek (mint például a Sehol). Görgess tovább egy kis ízelítőért, ami segíthet eldönteni, mivel töltsd az egyre hosszabb őszi estéket.

​1. Hidegvér (2023)

Ha egy fordulatos bűnügyi drámát keresel, ami tele van sztárszereplőkkel, akkor jó helyen jársz. A film főszereplője Benicio del Toro, aki Tom Nichols nyomozót alakítja, aki egy fiatal ingatlanügynök halála ügyében nyomoz. Tom először azt hiszi, hogy az első számú gyanúsított az áldozat barátja, Will (Justin Timberlake). Amikor azonban hazugságok hálójára bukkan, rájön, hogy az ügy ennél sokkal bonyolultabb. A Hidegvérben del Toro és Timberlake mellett felbukkan Alicia Silverstone, Michael Pitt és Sky Ferreira is.

​2. Sehol (2023)

Ez a spanyol dráma nem a gyengébb idegzetűeknek való, mert egy terhes nőt, Miát (Anna Castillo) követ, aki az életéért küzd az óceán közepén. A film egy hajón kezdődik, ahol Mia egy konténerben rejtőzik, amelyet egy heves viharban a fedélzetre dobnak. Mia nem csak csapdába esett, és nincs szárazföld a láthatáron, de a fájásai is beindulnak. A film olyan, mintha a Számkivetett és a Sodródás kombinációja lenne. Bár a cselekmény főként Miára koncentrál, a filmben további családtagok is felbukkannak, akik megpróbálják megtalálni őt, így drámából nincs hiány.

​3. Szerelem a levegőben (2023)

Ezt a filmet mindenkinek kötelező megnéznie, aki szereti a szívbemarkoló románcokat. A cselekmény Dana (Delta Goodrem), egy vízirepülőgép-pilóta körül forog, aki a trópusokon szállít postát és egyéb ellátmányt. Ám üzlete veszélybe kerül, amikor meglátogatja egy „nagykutya" (Joshua Sasse), aki azzal fenyegetőzik, hogy bezárja a céget. A helyzet még bonyolultabbá válik, amikor a lány beleszeret potenciális ellenségébe.

​4. Vajon létezik szerelem első látásra? (2023)

A filmet Jennifer E. Smith 2011-es, azonos című regénye ihlette. A cselekmény két utast követ, akik a Londonba tartó járaton egymásba szeretnek, de utána elveszítik egymást. Az üzenet felemelő: még ha minden elveszettnek is tűnik, az igaz szerelem mindig visszatalál hozzád. A Haley Lu Richardson és Ben Hardy közötti kémia csak úgy szikrázik.

​5. Colombiana (2011)

A film főszereplőjét, Cataleyát kísérti az emlék, hogy szüleit egy bűnbanda meggyilkolta. Most, tizenöt évvel később bérgyilkosként dolgozik a nagybátyja felügyelete alatt. Mivel egy kolumbiai orchideáról kapta a nevét, minden áldozatán egy rúzsrajzot hagy védjegyként. Zoe Saldana játssza a főszerepet, Cataleyát, de a filmben feltűnik Amandla Stenberg is, aki a karakter fiatalabb változatát alakítja. A további szereplők között szerepel még Beto Benites, Jordi Mollà és Cliff Curtis.

(Pure Wow)

Nyitókép: Profimedia